Peugeot-Citroën blijft op gelijk peil

Peugeot-Citroën heeft in de eerste helft van dit jaar wereldwijd 1.764.000 auto's verkocht, slechts vijfhonderd minder dan een jaar eerder.

Het gaat daarbij om een miljoen Peugeots en 764.000 Citroëns. De resultaten in de verschillende delen van de wereld lopen echter nogal uiteen. Op de West-Europese markt kon PSA een minimale groei van 0,9 procent melden, met name door goede prestaties op de Italiaanse, Britse en Spaanse markt. In Oost-Europa gingen de verkopen met een goede achttien procent omhoog. PSA heeft in China echter nauwelijks kunnen profiteren van de sterk groeiende markt. Tegenover een toename van de totale autoverkopen met bijna dertig procent zet PSA slechts een bescheiden groei met twee procent neer. Volgens de directie in Parijs komt dat vooral doordat ook op de Chinese markt een zware prijzenslag is ontstaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Peugeot-Citroën blijft op gelijk peil - Automobielmanagement.nl

Peugeot-Citroën blijft op gelijk peil

Peugeot-Citroën heeft in de eerste helft van dit jaar wereldwijd 1.764.000 auto's verkocht, slechts vijfhonderd minder dan een jaar eerder.

Het gaat daarbij om een miljoen Peugeots en 764.000 Citroëns. De resultaten in de verschillende delen van de wereld lopen echter nogal uiteen. Op de West-Europese markt kon PSA een minimale groei van 0,9 procent melden, met name door goede prestaties op de Italiaanse, Britse en Spaanse markt. In Oost-Europa gingen de verkopen met een goede achttien procent omhoog. PSA heeft in China echter nauwelijks kunnen profiteren van de sterk groeiende markt. Tegenover een toename van de totale autoverkopen met bijna dertig procent zet PSA slechts een bescheiden groei met twee procent neer. Volgens de directie in Parijs komt dat vooral doordat ook op de Chinese markt een zware prijzenslag is ontstaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding