Oost-Europa redt Europese automarkt

De Europese automarkt is dankzij de sterke groei in veel Oost-Europese landen in de eerste helft van dit jaar nog net aan een noemenswaardige inkrimping ontsnapt.

Volgens de Brusselse autokoepel ACEA werden er in totaal 8.510.000 auto's verkocht, slechts vijftienduizend minder dan in dezelfde periode in 2006. Grote plussers waren de nieuwe EU-landen Roemenië (56,1 procent) en Bulgarije (20,7 procent), de drie kleine Baltische staten met samen een plus van 33,7 procent en Polen waar de autoverkopen met bijna een kwart omhoog gingen. In West-Europa zagen Italië (6,5 procent), Nederland (2,8 procent) en Groot-Brittannië (2 procent) een lichte verhoging terwijl het nog altijd door de BTW-verhoging geplaagde Duitsland (min 9,2 procent), Frankrijk (min 2,6 procent) en Spanje (min 1,6 procent) de lijst van de dalers aanvoeren. ACEA meldt verder dat de verkopen in ons land in de maand juni met 7,9 procent zijn aangetrokken. In totaal werden er in de afgelopen maand door de Nederlandse dealers 48.652 auto's afgezet, zo blijkt uit de Brusselse cijfers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Oost-Europa redt Europese automarkt - Automobielmanagement.nl

Oost-Europa redt Europese automarkt

De Europese automarkt is dankzij de sterke groei in veel Oost-Europese landen in de eerste helft van dit jaar nog net aan een noemenswaardige inkrimping ontsnapt.

Volgens de Brusselse autokoepel ACEA werden er in totaal 8.510.000 auto's verkocht, slechts vijftienduizend minder dan in dezelfde periode in 2006. Grote plussers waren de nieuwe EU-landen Roemenië (56,1 procent) en Bulgarije (20,7 procent), de drie kleine Baltische staten met samen een plus van 33,7 procent en Polen waar de autoverkopen met bijna een kwart omhoog gingen. In West-Europa zagen Italië (6,5 procent), Nederland (2,8 procent) en Groot-Brittannië (2 procent) een lichte verhoging terwijl het nog altijd door de BTW-verhoging geplaagde Duitsland (min 9,2 procent), Frankrijk (min 2,6 procent) en Spanje (min 1,6 procent) de lijst van de dalers aanvoeren. ACEA meldt verder dat de verkopen in ons land in de maand juni met 7,9 procent zijn aangetrokken. In totaal werden er in de afgelopen maand door de Nederlandse dealers 48.652 auto's afgezet, zo blijkt uit de Brusselse cijfers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding