Peugeot komt met hybride 308

Eind 2010 komt Peugeot met een 308 die een hybride-diesel aandrijving heeft.

Dat heeft de topman van het merk Peugeot, Frédéric Saint-Geours, bevestigd in het Duitse vakblad Automobilwoche. "We zullen op basis van de 308 tegen het einde van 2010 twee diesel-hybride aandrijvingen op de markt brengen." Al in februari vorig jaar stelde Peugeot een studiemodel voor op basis van de 307 en de C4. Vorig jaar in september op de autosalon van Parijs verklaarde de toenmalige chef van PSA, Jean-Martin Folz, de serieproductie in 2010 te willen starten. Hij verwac htte toen in 2011 rond de tienduizend eenheden te kunnen produceren. Peugeot-chef Saint-Geours zegt op het gebied van milieu ‘absoluut leidend’ te willen blijven. Voor de 308 komen ook al snel versies die geschikt zijn voor biodiesel en bio-ethanol. Peugeot volgt alle technologieën die momenteel actueel zijn op het gebeid van milieu, zegt de topman.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Peugeot komt met hybride 308 - Automobielmanagement.nl

Peugeot komt met hybride 308

Eind 2010 komt Peugeot met een 308 die een hybride-diesel aandrijving heeft.

Dat heeft de topman van het merk Peugeot, Frédéric Saint-Geours, bevestigd in het Duitse vakblad Automobilwoche. "We zullen op basis van de 308 tegen het einde van 2010 twee diesel-hybride aandrijvingen op de markt brengen." Al in februari vorig jaar stelde Peugeot een studiemodel voor op basis van de 307 en de C4. Vorig jaar in september op de autosalon van Parijs verklaarde de toenmalige chef van PSA, Jean-Martin Folz, de serieproductie in 2010 te willen starten. Hij verwac htte toen in 2011 rond de tienduizend eenheden te kunnen produceren. Peugeot-chef Saint-Geours zegt op het gebied van milieu ‘absoluut leidend’ te willen blijven. Voor de 308 komen ook al snel versies die geschikt zijn voor biodiesel en bio-ethanol. Peugeot volgt alle technologieën die momenteel actueel zijn op het gebeid van milieu, zegt de topman.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding