Toyota wint autorace met hybride Supra

Voor het eerst won een hybride auto de 24-uursrace van Tokachi.

Toyota heeft afgelopen weekeinde geschiedenis geschreven door met de hybride Supra HV-R te winnen. Toyota zorgde daarmee voor een primeur: het was de eerste keer dat een hybride auto een race won. Het succes van de Supra is het resultaat van Toyota’s deelname aan de race van vorig jaar. Toen was Toyota de eerste fabrikant die een hybride auto – de Lexus GS 450h – inschreef voor de 24-uursrace van Tokachi. De Lexus finishte als zeventiende in het algemeen klassement. Door hybridetechniek in te zetten in de autosport hopen de Toyota-ingenieurs kennis te verzamelen om hybridesystemen efficiënter en lichter te maken. In het tweede jaar dat Toyota met een hybride auto aan wedstrijden deelneemt, kon het de gegevens benutten die het met de race van vorig jaar had verzameld. Aan de hand daarvan heeft Toyota een speciale nieuwe raceauto ontwikkeld die de grenzen van de hybridetechnologie verlegt. De raceauto is gebaseerd op de Toyota Supra GT die wordt gebruikt in de Japanse Super GT-klasse. Deze Supra GT is voorzien van speciaal voor de racerij ontwikkelde hybridetechniek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toyota wint autorace met hybride Supra - Automobielmanagement.nl

Toyota wint autorace met hybride Supra

Voor het eerst won een hybride auto de 24-uursrace van Tokachi.

Toyota heeft afgelopen weekeinde geschiedenis geschreven door met de hybride Supra HV-R te winnen. Toyota zorgde daarmee voor een primeur: het was de eerste keer dat een hybride auto een race won. Het succes van de Supra is het resultaat van Toyota’s deelname aan de race van vorig jaar. Toen was Toyota de eerste fabrikant die een hybride auto – de Lexus GS 450h – inschreef voor de 24-uursrace van Tokachi. De Lexus finishte als zeventiende in het algemeen klassement. Door hybridetechniek in te zetten in de autosport hopen de Toyota-ingenieurs kennis te verzamelen om hybridesystemen efficiënter en lichter te maken. In het tweede jaar dat Toyota met een hybride auto aan wedstrijden deelneemt, kon het de gegevens benutten die het met de race van vorig jaar had verzameld. Aan de hand daarvan heeft Toyota een speciale nieuwe raceauto ontwikkeld die de grenzen van de hybridetechnologie verlegt. De raceauto is gebaseerd op de Toyota Supra GT die wordt gebruikt in de Japanse Super GT-klasse. Deze Supra GT is voorzien van speciaal voor de racerij ontwikkelde hybridetechniek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding