VW gaat Duitse dealers vette premies geven

Tijdens de IAA plant Volkswagen een verkoopoffensief. Dealerpremies van recordhoogte moeten helpen.

Topman Winterkorn hoopt erop dat de toonaangevende autotentoonstelling een sterke impuls zal geven aan de koopbereidheid van met name de particulieren. De Duitse markt heeft te lijden onder de verhoging van de btw en de CO2-discussie. Het Volkswagen-concern verkocht in Duitsland tot dusver 3,7 procent minder auto’s. Wereldwijd deed VW het beter: voor het eerst leverde het concern in het eerste halfjaar meer dan drie miljoen auto’s af. Dat was een plus van bijna acht procent. Nieuwe incentives worden niet tot eind september aangeboden maar tot eind oktober. Volkswagen geeft de meeste premie op de duurdere modellen. Voor de vernieuwde Phaeton krijgt de VW-dealer een ‘veroveringspremie’ van zesduizend euro in het vooruitzicht, voor een Touareg drieduizend euro. Maar ook gewone auto’s worden niet vergeten: voor een Jetta en Passat geeft Volkswagen de dealers een premie van 1250 euro en voor een Golf duizend euro, zo meldt het Duitse vakblad Automobilwoche.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW gaat Duitse dealers vette premies geven - Automobielmanagement.nl

VW gaat Duitse dealers vette premies geven

Tijdens de IAA plant Volkswagen een verkoopoffensief. Dealerpremies van recordhoogte moeten helpen.

Topman Winterkorn hoopt erop dat de toonaangevende autotentoonstelling een sterke impuls zal geven aan de koopbereidheid van met name de particulieren. De Duitse markt heeft te lijden onder de verhoging van de btw en de CO2-discussie. Het Volkswagen-concern verkocht in Duitsland tot dusver 3,7 procent minder auto’s. Wereldwijd deed VW het beter: voor het eerst leverde het concern in het eerste halfjaar meer dan drie miljoen auto’s af. Dat was een plus van bijna acht procent. Nieuwe incentives worden niet tot eind september aangeboden maar tot eind oktober. Volkswagen geeft de meeste premie op de duurdere modellen. Voor de vernieuwde Phaeton krijgt de VW-dealer een ‘veroveringspremie’ van zesduizend euro in het vooruitzicht, voor een Touareg drieduizend euro. Maar ook gewone auto’s worden niet vergeten: voor een Jetta en Passat geeft Volkswagen de dealers een premie van 1250 euro en voor een Golf duizend euro, zo meldt het Duitse vakblad Automobilwoche.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding