Honda verkoopt minder in Japan

De klad zit in de Japanse markt, zegt topman Fukui. Gelukkig gaat het elders in de wereld wel goed.

In Japan loopt het stroef met de verkopen en de introductie van het luxemerk Acura in Japan is met minstens twee jaar uitgesteld. "De markt is nog iets slechter dan we hadden verwacht", zegt Fukui in Financial Times. Japan heeft te maken met een krinmpende bevolking en veel jonge mensen hebben geen vast werk. Analisten verwachten een structurele inkrimping van de Japanse markt. Gelukking voor Honda (de tweede autofabrikant van Japan) gaat het elders op de wereld wel goed met het merk en verwacht wereldwijde verkoop van 3,93 miljoen eenheden dit jaar ten opzichte van 3,55 miljoen vorig jaar. Honda verhoogt de productie in Thailand, India, Europa en de VS.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Honda verkoopt minder in Japan - Automobielmanagement.nl

Honda verkoopt minder in Japan

De klad zit in de Japanse markt, zegt topman Fukui. Gelukkig gaat het elders in de wereld wel goed.

In Japan loopt het stroef met de verkopen en de introductie van het luxemerk Acura in Japan is met minstens twee jaar uitgesteld. "De markt is nog iets slechter dan we hadden verwacht", zegt Fukui in Financial Times. Japan heeft te maken met een krinmpende bevolking en veel jonge mensen hebben geen vast werk. Analisten verwachten een structurele inkrimping van de Japanse markt. Gelukking voor Honda (de tweede autofabrikant van Japan) gaat het elders op de wereld wel goed met het merk en verwacht wereldwijde verkoop van 3,93 miljoen eenheden dit jaar ten opzichte van 3,55 miljoen vorig jaar. Honda verhoogt de productie in Thailand, India, Europa en de VS.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding