Suzuki wint Pikes Peak

Nobuhiro Tajima, de president van Suzuki Sport, heeft de 85e Pikes Peak International heuvelklim in Amerika gewonnen.

Tajima, alias monster, realiseerde ook zijn belangrijkste doelstelling: met een tijd van tien minuten en één seconde brak hij het record dat dertien jaar lang op naam van Rod Milen stond. De Suzuki, waarmee ‘monster’ het record brak, is dit jaar nieuw opgebouwd. Als krachtbron fungeerde een V6 VVT krachtbron van 3,6 liter , voorzien van een dubbele turbo, die 1.007 pk levert.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Suzuki wint Pikes Peak - Automobielmanagement.nl

Suzuki wint Pikes Peak

Nobuhiro Tajima, de president van Suzuki Sport, heeft de 85e Pikes Peak International heuvelklim in Amerika gewonnen.

Tajima, alias monster, realiseerde ook zijn belangrijkste doelstelling: met een tijd van tien minuten en één seconde brak hij het record dat dertien jaar lang op naam van Rod Milen stond. De Suzuki, waarmee ‘monster’ het record brak, is dit jaar nieuw opgebouwd. Als krachtbron fungeerde een V6 VVT krachtbron van 3,6 liter , voorzien van een dubbele turbo, die 1.007 pk levert.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding