Flinke winstdaling Nissan

Nissan heeft de winst in het eerste kwartaal van het op 1 april begonnen boekjaar met 16,2 procent zien dalen naar 566 miljoen euro.

De derde autofabrikant van Japan wijt dat vooral aan de hogere inkoopkosten en aan een toegenomen belastingdruk. Het aantal verkochte auto's nam wel met 5,9 procent toe tot 875 duizend, waarbij vooral Europa met een toename van 26,7 procent goed scoort. De omzet groeide daardoor ook flink, namelijk met 10,7 procent naar vijftien miljard euro. Volgens topman Carlos Ghosn komen deze resultaten overeen met de verwachtingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Flinke winstdaling Nissan - Automobielmanagement.nl

Flinke winstdaling Nissan

Nissan heeft de winst in het eerste kwartaal van het op 1 april begonnen boekjaar met 16,2 procent zien dalen naar 566 miljoen euro.

De derde autofabrikant van Japan wijt dat vooral aan de hogere inkoopkosten en aan een toegenomen belastingdruk. Het aantal verkochte auto's nam wel met 5,9 procent toe tot 875 duizend, waarbij vooral Europa met een toename van 26,7 procent goed scoort. De omzet groeide daardoor ook flink, namelijk met 10,7 procent naar vijftien miljard euro. Volgens topman Carlos Ghosn komen deze resultaten overeen met de verwachtingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding