Productie Toyota weer op gang

Na de aardbeving van vorige week gaan de raderen weer draaien.

De aardbeving in Japan had de productie platgelegd van Riken Corp, een toeleverancier van zuigerveren en keerringen voor versnellingsbakken. Dat leverde productieproblemen op bij Toyota en de andere Japanse autofabrikanten. Topman Watanabe van Toyota zegt in Financial Times dat de productie op korte termijn zal achterlopen met 55 duizend eenheden maar hij ziet geen aanleiding de target van 9,34 miljoen eenheden voor dit jaar aan te passen. De productie wordt bij elf van de twaalf Toyota-fabrieken volledig hervat. De achterstand zal worden ingehaald door overwerk. De impact van de productiestop bij Riken op de totale Japanse autoindustrie heeft vraagtekens gezet bij de just-in-time productiemethodiek die is ontwikkeld en geperfectioneerd door Toyota. De gebeurtenis van vorige week zou de risico's van een té krappe aanlevering benadrukken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Productie Toyota weer op gang - Automobielmanagement.nl

Productie Toyota weer op gang

Na de aardbeving van vorige week gaan de raderen weer draaien.

De aardbeving in Japan had de productie platgelegd van Riken Corp, een toeleverancier van zuigerveren en keerringen voor versnellingsbakken. Dat leverde productieproblemen op bij Toyota en de andere Japanse autofabrikanten. Topman Watanabe van Toyota zegt in Financial Times dat de productie op korte termijn zal achterlopen met 55 duizend eenheden maar hij ziet geen aanleiding de target van 9,34 miljoen eenheden voor dit jaar aan te passen. De productie wordt bij elf van de twaalf Toyota-fabrieken volledig hervat. De achterstand zal worden ingehaald door overwerk. De impact van de productiestop bij Riken op de totale Japanse autoindustrie heeft vraagtekens gezet bij de just-in-time productiemethodiek die is ontwikkeld en geperfectioneerd door Toyota. De gebeurtenis van vorige week zou de risico's van een té krappe aanlevering benadrukken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding