Netto kwartaalwinst Ford 750 miljoen dollar

De netto winst is wel danig positief beïnvloed door de verkoop van Aston Martin.

Ford Motor Company heeft die winst behaald op een omzet van ruim 44 miljard dollar maar de werkelijke winst was geen 750 miljoen maar slechts 258 miljoen. De halve miljard extra is een eenmalige bate die vooral te danken is aan de verkoop van Aston Martin. Ford of Europe boekte een winst van 255 miljoen dollar (voor belastingen) op een omzet van 9,2 miljard dollar, aanzienlijk meer dan de 185 miljoen en 7,5 miljard in het tweede kwartaal van 2006. Ook de Premier Automotive Group met Land Rover, Jaguar en Volvo heeft in het tweede kwartaal winst gemaakt: 140 miljoen dollar op 8,4 miljard dollar omzet. Dat was in het tweede kwartaal van 2006 nog een verlies van 162 miljoen op 7,8 miljard. Ford Noord-Amerika boekte opnieuw een verlies (279 miljoen dollar) op een omzet van 18,8 miljard. Maar het kan slechter: in Q2 van 2006 was het verlies nog 789 miljoen op een omzet van 19,1 miljard. Ford heeft bij de bekendmaking van de cijfers bevestigd het bedrijf in gesprek is met ‘geselecteerde partijen’ die belangstelling hebben getoond voor Land Rover en Jaguar. Ford bekijkt ook wat het ‘strategisch’ aan moet met Volvo en zal voor het einde van dit jaar zijn beslissing nemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Netto kwartaalwinst Ford 750 miljoen dollar - Automobielmanagement.nl

Netto kwartaalwinst Ford 750 miljoen dollar

De netto winst is wel danig positief beïnvloed door de verkoop van Aston Martin.

Ford Motor Company heeft die winst behaald op een omzet van ruim 44 miljard dollar maar de werkelijke winst was geen 750 miljoen maar slechts 258 miljoen. De halve miljard extra is een eenmalige bate die vooral te danken is aan de verkoop van Aston Martin. Ford of Europe boekte een winst van 255 miljoen dollar (voor belastingen) op een omzet van 9,2 miljard dollar, aanzienlijk meer dan de 185 miljoen en 7,5 miljard in het tweede kwartaal van 2006. Ook de Premier Automotive Group met Land Rover, Jaguar en Volvo heeft in het tweede kwartaal winst gemaakt: 140 miljoen dollar op 8,4 miljard dollar omzet. Dat was in het tweede kwartaal van 2006 nog een verlies van 162 miljoen op 7,8 miljard. Ford Noord-Amerika boekte opnieuw een verlies (279 miljoen dollar) op een omzet van 18,8 miljard. Maar het kan slechter: in Q2 van 2006 was het verlies nog 789 miljoen op een omzet van 19,1 miljard. Ford heeft bij de bekendmaking van de cijfers bevestigd het bedrijf in gesprek is met ‘geselecteerde partijen’ die belangstelling hebben getoond voor Land Rover en Jaguar. Ford bekijkt ook wat het ‘strategisch’ aan moet met Volvo en zal voor het einde van dit jaar zijn beslissing nemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding