Tata zal bieden op luxe Ford-merken

Tata Motors gaat een investeringsbank aanwijzen die moet adviseren over een bod op Land Rover en Jaguar.

Tata is in grootte de derde autofabrikant in India. Ook de grootste bedrijfswagenfabrikant ter plekke, Mahindra & Mahindra, zou een adviseur gaan aanwijzen. De aandelen van beide bedrijven zijn in waarde gedaald. Veel aandeelhouders zijn bang dat land Rover een goede aankoop is maar het verliesgevende Jaguar niet. Mahindra heeft al een joint-venture met Renault voor de Dacia Logan. Tata is al strategische partner van Fiat. Volgens de zakenkrant Financial Times zijn er behalve deze Indiase autofabrikanten ook investeringsmaatschappijen geïnteresseerd. Het betreft TPG Capital, Cerberus (Chrysler), Ripplewood en One Equity. Ford zou ongeveer drie miljard dollar voor beide bedrijven willen vangen. In 2000 betaalde Ford nog 2,7 miljard voor alleen Land Rover.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tata zal bieden op luxe Ford-merken - Automobielmanagement.nl

Tata zal bieden op luxe Ford-merken

Tata Motors gaat een investeringsbank aanwijzen die moet adviseren over een bod op Land Rover en Jaguar.

Tata is in grootte de derde autofabrikant in India. Ook de grootste bedrijfswagenfabrikant ter plekke, Mahindra & Mahindra, zou een adviseur gaan aanwijzen. De aandelen van beide bedrijven zijn in waarde gedaald. Veel aandeelhouders zijn bang dat land Rover een goede aankoop is maar het verliesgevende Jaguar niet. Mahindra heeft al een joint-venture met Renault voor de Dacia Logan. Tata is al strategische partner van Fiat. Volgens de zakenkrant Financial Times zijn er behalve deze Indiase autofabrikanten ook investeringsmaatschappijen geïnteresseerd. Het betreft TPG Capital, Cerberus (Chrysler), Ripplewood en One Equity. Ford zou ongeveer drie miljard dollar voor beide bedrijven willen vangen. In 2000 betaalde Ford nog 2,7 miljard voor alleen Land Rover.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding