Goednieuwsshow bij Volkswagen

Het Volkswagen-concern vervroegt zijn winstdoelstelling met een jaar. Maar Seat draait nog met verlies.

Volkswagen AG heeft nog onder voorzitterschap van de vorige chef, Bernd Pischetsrieder, een herstuctureringsplan gepresenteerd. Eén van de doelen was een winst (voor belastingen) van vijf miljard euro in 2008. Het bedrijf heeft nu verklaard dat zo’n resultaat al dit jaar zal worden bereikt. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers zei de financiële topman, Hans Dieter Pötsch, dat het bedrijf zijn ‘economische situatie’ in het eerste halfjaar duidelijk heeft verbeterd en de verwachting uitgesproken dat het concern dit jaar voor het eerst meer dan zes miljoen auto’s zal verkopen. “We gaan ervan uit dat het Volkswagen-concern al in 2007 een winst van 5,1 miljard euro zal boeken.” In het eerste halfjaar leverde het concern 3,1 miljoen auto’s af, een stijging van 7,8 procent. De omzet nam met 5,7 procent toe tot bijna 55 miljard euro. De operationele winst kwam uit op 2,8 miljard, duidelijk meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Na aftrek van belasting bereikte het Volkswagen-concern een netto winst van twee miljard euro. Dat was in dezelfde periode van vorig jaar 1,2 miljard. Alle merken hebben hun operationele resultaat verbeterd. Volkswagen boekte een operationeel resultaat van 594 miljoen euro, Audi een miljard en Skoda 356 miljoen. Bentley boekte 85 miljoen euro (+59 miljoen) en de bedrijfswagentak meldde een operationeel resultaat van 212 miljoen euro (+20 mln). Een substantiële bijdrage aan het resultaat werd wederom geleverd door de financiële tak van het concern: 511 miljoen euro. Toch is niet alles koek en ei: bij Seat (foto) wordt nog steeds verlies gemaakt. Maar het wordt al minder erg zegt het concern: over het afgelopen halve jaar was het verlies nog maar zeven miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Goednieuwsshow bij Volkswagen - Automobielmanagement.nl

Goednieuwsshow bij Volkswagen

Het Volkswagen-concern vervroegt zijn winstdoelstelling met een jaar. Maar Seat draait nog met verlies.

Volkswagen AG heeft nog onder voorzitterschap van de vorige chef, Bernd Pischetsrieder, een herstuctureringsplan gepresenteerd. Eén van de doelen was een winst (voor belastingen) van vijf miljard euro in 2008. Het bedrijf heeft nu verklaard dat zo’n resultaat al dit jaar zal worden bereikt. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers zei de financiële topman, Hans Dieter Pötsch, dat het bedrijf zijn ‘economische situatie’ in het eerste halfjaar duidelijk heeft verbeterd en de verwachting uitgesproken dat het concern dit jaar voor het eerst meer dan zes miljoen auto’s zal verkopen. “We gaan ervan uit dat het Volkswagen-concern al in 2007 een winst van 5,1 miljard euro zal boeken.” In het eerste halfjaar leverde het concern 3,1 miljoen auto’s af, een stijging van 7,8 procent. De omzet nam met 5,7 procent toe tot bijna 55 miljard euro. De operationele winst kwam uit op 2,8 miljard, duidelijk meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Na aftrek van belasting bereikte het Volkswagen-concern een netto winst van twee miljard euro. Dat was in dezelfde periode van vorig jaar 1,2 miljard. Alle merken hebben hun operationele resultaat verbeterd. Volkswagen boekte een operationeel resultaat van 594 miljoen euro, Audi een miljard en Skoda 356 miljoen. Bentley boekte 85 miljoen euro (+59 miljoen) en de bedrijfswagentak meldde een operationeel resultaat van 212 miljoen euro (+20 mln). Een substantiële bijdrage aan het resultaat werd wederom geleverd door de financiële tak van het concern: 511 miljoen euro. Toch is niet alles koek en ei: bij Seat (foto) wordt nog steeds verlies gemaakt. Maar het wordt al minder erg zegt het concern: over het afgelopen halve jaar was het verlies nog maar zeven miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding