Hyundai doet goede zaken op thuismarkt

De goede resultaten zijn te danken aan de thuismarkt. In Europa en China ging het minder goed.

Hyundai heeft een sterke winststijging gemeld ten opzichte van het eerste kwartaal van 2006 en voorspelde dat de trend zich zal voortzetten. De netto winst bij Hyundai steeg met ruim vijftig procent naar 611 miljard won ( 450 miljoen euro) in het tweede kwartaal. De operationele winst steeg met veertig procent naar 420 miljoen euro, de kwartaalomzet steeg met vijftien procent naar 8.027 miljard won (5,87 miljard euro). De goede resultaten zijn naar buiten gebracht kort voor de rechtbank in Seoul opnieuw moet oordelen over Chung Mong-koo, de hoogste baas van het Hyundai-concern. Hij is al eerder tot drie jaar cel veroordeeld vanwege verduistering van bedrijfsgelden en misbruik van vertrouwen. Maar het is te verwachten dat zijn straf wordt 'uitgesteld' omdat Chung onmisbaar zou zijn voor de economie. In Korea worden veroordelingen van topmannen van conglomeraten wel vaker afgeblazen omdat men vreest dat de nationale economie eronder zal lijden als zij gevangen worden gezet en dus hun bedrijf niet kunnen runnen. Hyundai is in grootte de zesde autofabrikant van de wereld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Hyundai doet goede zaken op thuismarkt - Automobielmanagement.nl

Hyundai doet goede zaken op thuismarkt

De goede resultaten zijn te danken aan de thuismarkt. In Europa en China ging het minder goed.

Hyundai heeft een sterke winststijging gemeld ten opzichte van het eerste kwartaal van 2006 en voorspelde dat de trend zich zal voortzetten. De netto winst bij Hyundai steeg met ruim vijftig procent naar 611 miljard won ( 450 miljoen euro) in het tweede kwartaal. De operationele winst steeg met veertig procent naar 420 miljoen euro, de kwartaalomzet steeg met vijftien procent naar 8.027 miljard won (5,87 miljard euro). De goede resultaten zijn naar buiten gebracht kort voor de rechtbank in Seoul opnieuw moet oordelen over Chung Mong-koo, de hoogste baas van het Hyundai-concern. Hij is al eerder tot drie jaar cel veroordeeld vanwege verduistering van bedrijfsgelden en misbruik van vertrouwen. Maar het is te verwachten dat zijn straf wordt 'uitgesteld' omdat Chung onmisbaar zou zijn voor de economie. In Korea worden veroordelingen van topmannen van conglomeraten wel vaker afgeblazen omdat men vreest dat de nationale economie eronder zal lijden als zij gevangen worden gezet en dus hun bedrijf niet kunnen runnen. Hyundai is in grootte de zesde autofabrikant van de wereld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding