Winst Honda fors hoger

Het eerste kwartaal van Honda verliep voorspoeding. Het begrote jaarresultaat is alvast naar boven bijgesteld.

De kwartaalomzet van Honda kwam uit op een record van 2.931 miljard yen ( 16,5 miljard euro) en de operationele winst van Honda kwam uit op 222 miljard yen ( 0, 94 miljard euro). Honda heeft voorspelt dat de jaaromzet zal uitkomen op 69,3 miljard euro in plaats van 66 miljard euro, schrijft de zakenkrant Financial Times. Het Japanse boekjaar loopt 31 maart tot 31 maart. Honda verklaart de goede cijfers door de effecten van de zwakke yen en door de goede verkoopresultaten buiten Japan. Dat heeft de hogere grondstofkosten meer dan gecompenseerd. In het eerste kwartaal verkocht de groep 946 duizend eenheden, het negende opeenvolgende record.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Winst Honda fors hoger - Automobielmanagement.nl

Winst Honda fors hoger

Het eerste kwartaal van Honda verliep voorspoeding. Het begrote jaarresultaat is alvast naar boven bijgesteld.

De kwartaalomzet van Honda kwam uit op een record van 2.931 miljard yen ( 16,5 miljard euro) en de operationele winst van Honda kwam uit op 222 miljard yen ( 0, 94 miljard euro). Honda heeft voorspelt dat de jaaromzet zal uitkomen op 69,3 miljard euro in plaats van 66 miljard euro, schrijft de zakenkrant Financial Times. Het Japanse boekjaar loopt 31 maart tot 31 maart. Honda verklaart de goede cijfers door de effecten van de zwakke yen en door de goede verkoopresultaten buiten Japan. Dat heeft de hogere grondstofkosten meer dan gecompenseerd. In het eerste kwartaal verkocht de groep 946 duizend eenheden, het negende opeenvolgende record.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding