Renault werkt met fabrikant rickshaws aan discount auto

Renault gaat samen met een nieuwe partner in India werken aan de droom van topman Carlos Ghosn: een auto die niet meer mag kosten dan drieduizend Amerikaanse dollar.

Het betreft de fabrikant van driewielige rickshaws en van motorfietsen en scooters Bajaj. Renault maakt in India al haar andere goedkope model, de Logan, maar dat gebeurt samen met Mahindra & Mahindra. De goedkoopste versie van de Logan kost in veel landen vijfduizend dollar hoewel de uiteindelijke prijs met wat broodnodige extra's meestal hoger uitkomt. Renault wil de superdiscount wagen uitsluitend verkopen in opkomende landen maar heeft dat een paar jaar geleden ook beweerd voor de Logan die inmiddels in een reeks West-Europese landen waaronder Frankrijk zelf rondrijdt. Tata Motors, de grootste autofabrikant van India, heeft aangekondigd in 2008 met een vierdeurs auto van 2500 dollar te zullen komen. India heeft na China het grootste volk ter wereld en de economie ontwikkelt zich snel. (foto: rickshaw-stand / gotoindia.com)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Renault werkt met fabrikant rickshaws aan discount auto - Automobielmanagement.nl

Renault werkt met fabrikant rickshaws aan discount auto

Renault gaat samen met een nieuwe partner in India werken aan de droom van topman Carlos Ghosn: een auto die niet meer mag kosten dan drieduizend Amerikaanse dollar.

Het betreft de fabrikant van driewielige rickshaws en van motorfietsen en scooters Bajaj. Renault maakt in India al haar andere goedkope model, de Logan, maar dat gebeurt samen met Mahindra & Mahindra. De goedkoopste versie van de Logan kost in veel landen vijfduizend dollar hoewel de uiteindelijke prijs met wat broodnodige extra's meestal hoger uitkomt. Renault wil de superdiscount wagen uitsluitend verkopen in opkomende landen maar heeft dat een paar jaar geleden ook beweerd voor de Logan die inmiddels in een reeks West-Europese landen waaronder Frankrijk zelf rondrijdt. Tata Motors, de grootste autofabrikant van India, heeft aangekondigd in 2008 met een vierdeurs auto van 2500 dollar te zullen komen. India heeft na China het grootste volk ter wereld en de economie ontwikkelt zich snel. (foto: rickshaw-stand / gotoindia.com)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding