Achthonderd banen weg bij Britse dealer

Het Britse dealerbedrijf Dixon Motors gaat 27 van de 46 vestigingen met onmiddellijke ingang sluiten.

Daarmee gaan achthonderd banen verloren. Dixon Motors, dat onder meer Nissan, Ford en Peugeot verkoopt, heeft deze week faillissement aangevraagd. Het bedrijf wijt de ondergang aan de scherpe daling van de verkopen. De bewindvoerders zijn er in geslaagd negentien vestigingen met zeshonderd man over te doen aan Pendragon, verreweg de grootste Britse dealerorganisatie, maar voor de overige gaat het licht uit. De bewindvoerders hebben een hulplijn ingesteld om vragen te beantwoorden van kopers die een auto in bestelling hadden en meestal ook een aanbetaling hadden gedaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Achthonderd banen weg bij Britse dealer - Automobielmanagement.nl

Achthonderd banen weg bij Britse dealer

Het Britse dealerbedrijf Dixon Motors gaat 27 van de 46 vestigingen met onmiddellijke ingang sluiten.

Daarmee gaan achthonderd banen verloren. Dixon Motors, dat onder meer Nissan, Ford en Peugeot verkoopt, heeft deze week faillissement aangevraagd. Het bedrijf wijt de ondergang aan de scherpe daling van de verkopen. De bewindvoerders zijn er in geslaagd negentien vestigingen met zeshonderd man over te doen aan Pendragon, verreweg de grootste Britse dealerorganisatie, maar voor de overige gaat het licht uit. De bewindvoerders hebben een hulplijn ingesteld om vragen te beantwoorden van kopers die een auto in bestelling hadden en meestal ook een aanbetaling hadden gedaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding