Big Three onder de vijftig procent in VS

Voor het eerst in de geschiedenis is het marktaandeel van de Grote Drie op hun thuismarkt onder de vijftig procent gezakt.

General Motors, Ford en Chrysler haalden vorige maand samen 48,1 procent van de autoverkopen in de VS binnen. De overige 51,9 procent waren voor buitenlandse merken onder aanvoering van Toyota, Honda en Nissan. In juli 2006 kwamen de drie ‘nationale’ merken nog op een marktaandeel van 52 procent. De totale verkopen zakten met 12,4 procent in wegens de hoge benzineprijzen en de toenemende problemen op de Amerikaanse woningmarkt. GM en Ford werden harder getroffen met een terugloop met rond de negentien procent terwijl Chrysler met acht procent lagere verkopen de schade nog enigszins kon beperken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Big Three onder de vijftig procent in VS - Automobielmanagement.nl

Big Three onder de vijftig procent in VS

Voor het eerst in de geschiedenis is het marktaandeel van de Grote Drie op hun thuismarkt onder de vijftig procent gezakt.

General Motors, Ford en Chrysler haalden vorige maand samen 48,1 procent van de autoverkopen in de VS binnen. De overige 51,9 procent waren voor buitenlandse merken onder aanvoering van Toyota, Honda en Nissan. In juli 2006 kwamen de drie ‘nationale’ merken nog op een marktaandeel van 52 procent. De totale verkopen zakten met 12,4 procent in wegens de hoge benzineprijzen en de toenemende problemen op de Amerikaanse woningmarkt. GM en Ford werden harder getroffen met een terugloop met rond de negentien procent terwijl Chrysler met acht procent lagere verkopen de schade nog enigszins kon beperken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding