Chrysler begint nieuw leven met nieuwe topman

Chrysler staat weer op eigen benen.

Het Amerikaanse investeringsbedrijf Cerberus heeft eind vorige week de overname van 80,1 procent van de aandelen van Daimler afgerond. Door de aanhoudende problemen op de internationale financiële markten kostte het Cerberus nog wel grote moeite de benodigde 10,5 miljard dollar bij elkaar te lenen. Chrysler begint het nieuwe leven met een nieuwe topman: Bob Nardelli, die tot nu toe aan het hoofd stond van de Amerikaanse doe-het-zelf-gigant Home Depot. Nardelli kwam er in zwaar weer terecht door zijn riante salaris en de dalende koers van het aandeel. Ook was er geknoeid met optiepakketten voor werknemers. Bij zijn vertrek kreeg Nardelli een vertrekpremie mee van 210 miljoen dollar. Chrysler leed vorig jaar een verlies van 680 miljoen dollar. Nardelli's eerste taak is vooral dertienduizend werknemers de laan uit te sturen om Chrysler 'fitter' te maken voor de inkrimpende markt in de VS.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Chrysler begint nieuw leven met nieuwe topman - Automobielmanagement.nl

Chrysler begint nieuw leven met nieuwe topman

Chrysler staat weer op eigen benen.

Het Amerikaanse investeringsbedrijf Cerberus heeft eind vorige week de overname van 80,1 procent van de aandelen van Daimler afgerond. Door de aanhoudende problemen op de internationale financiële markten kostte het Cerberus nog wel grote moeite de benodigde 10,5 miljard dollar bij elkaar te lenen. Chrysler begint het nieuwe leven met een nieuwe topman: Bob Nardelli, die tot nu toe aan het hoofd stond van de Amerikaanse doe-het-zelf-gigant Home Depot. Nardelli kwam er in zwaar weer terecht door zijn riante salaris en de dalende koers van het aandeel. Ook was er geknoeid met optiepakketten voor werknemers. Bij zijn vertrek kreeg Nardelli een vertrekpremie mee van 210 miljoen dollar. Chrysler leed vorig jaar een verlies van 680 miljoen dollar. Nardelli's eerste taak is vooral dertienduizend werknemers de laan uit te sturen om Chrysler 'fitter' te maken voor de inkrimpende markt in de VS.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding