Daimler gaat dure aandelen terugkopen

DaimlerChrysler wil in het komende jaar voor 7,5 miljard euro van zijn eigen aandelen terugkopen van aandeelhouders.

Daimler zal ongeveer tien procent van de uitstaande aandelen terugkopen. Men wil dit jaar nog 3,5 miljard euro besteden en nog eens vier miljard euro voor augustus volgend jaar. Dat meldt de zakenkrant Financial Times. Volgens de financiële topman van het concern, Bodo Uebber, overweegt men daarna nog meer zogenoemde buy-backs en er wordt ook gedacht aan een verhoging van het dividend. Een en ander is onderdeel van een serie van ‘aandeelhoudersvriendelijke’ acties. Het concern staat onder druk van aandeelhouders nu er 14 miljard euro aan contanten op de balans staat door de verkoop van Chrysler aan Cerberus. De aandelen van DaimlerChrysler zijn sinds eind vorig jaar met bijna vijftig procent in waarde gestegen. Volgens topman Zetsche, die nu twintig maanden aan het roer staat, onderstreept het buy-back programma het vertrouwen dat het bedrijf heeft in ‘het nieuwe Daimler’ en al zijn divisies. In Duitsland heerst op het moment de trend dat ondernemingen het prefereren geld terug te geven aan hun aandeelhouders in plaats van dure acquisities te doen. Daimler denkt dit jaar een operationele winst te maken van 8,5 miljard euro. In 2006 was het vijf miljard.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Daimler gaat dure aandelen terugkopen - Automobielmanagement.nl

Daimler gaat dure aandelen terugkopen

DaimlerChrysler wil in het komende jaar voor 7,5 miljard euro van zijn eigen aandelen terugkopen van aandeelhouders.

Daimler zal ongeveer tien procent van de uitstaande aandelen terugkopen. Men wil dit jaar nog 3,5 miljard euro besteden en nog eens vier miljard euro voor augustus volgend jaar. Dat meldt de zakenkrant Financial Times. Volgens de financiële topman van het concern, Bodo Uebber, overweegt men daarna nog meer zogenoemde buy-backs en er wordt ook gedacht aan een verhoging van het dividend. Een en ander is onderdeel van een serie van ‘aandeelhoudersvriendelijke’ acties. Het concern staat onder druk van aandeelhouders nu er 14 miljard euro aan contanten op de balans staat door de verkoop van Chrysler aan Cerberus. De aandelen van DaimlerChrysler zijn sinds eind vorig jaar met bijna vijftig procent in waarde gestegen. Volgens topman Zetsche, die nu twintig maanden aan het roer staat, onderstreept het buy-back programma het vertrouwen dat het bedrijf heeft in ‘het nieuwe Daimler’ en al zijn divisies. In Duitsland heerst op het moment de trend dat ondernemingen het prefereren geld terug te geven aan hun aandeelhouders in plaats van dure acquisities te doen. Daimler denkt dit jaar een operationele winst te maken van 8,5 miljard euro. In 2006 was het vijf miljard.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding