Renault wil Volvo niet kopen

Topman Ghosn heeft gezegd dat Renault geen belangstelling heeft voor Volvo.

“Renault heeft nieuwe producten en nieuwe technologieën nodig maar geen nieuw merk”, zei Carlos Ghosn op een persconferentie bij de introductie van de nieuwe Laguna. Hij ziet het belang van Renault niet ‘gezien de grote hoeveelheid geld die ons ervoor gevraagd wordt’. Renault en Volvo vormden begin van de jaren negentig een alliantie maar die is op initiatief van Volvo beëindigd. Volvo Cars is een onderdeel van het financieel in moeilijkheden verkerende Ford en die wil er wel vanaf. Truckfabrikant Volvo AB heeft in 2001 de zware truckdivisie van Renault overgenomen. In de afgelopen periode is vaker gespeculeerd over het feit dat Renault een premiummerk zou willen kopen omdat het merk plannen heeft met duurdere versies die een meer winst opleveren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Renault wil Volvo niet kopen - Automobielmanagement.nl

Renault wil Volvo niet kopen

Topman Ghosn heeft gezegd dat Renault geen belangstelling heeft voor Volvo.

“Renault heeft nieuwe producten en nieuwe technologieën nodig maar geen nieuw merk”, zei Carlos Ghosn op een persconferentie bij de introductie van de nieuwe Laguna. Hij ziet het belang van Renault niet ‘gezien de grote hoeveelheid geld die ons ervoor gevraagd wordt’. Renault en Volvo vormden begin van de jaren negentig een alliantie maar die is op initiatief van Volvo beëindigd. Volvo Cars is een onderdeel van het financieel in moeilijkheden verkerende Ford en die wil er wel vanaf. Truckfabrikant Volvo AB heeft in 2001 de zware truckdivisie van Renault overgenomen. In de afgelopen periode is vaker gespeculeerd over het feit dat Renault een premiummerk zou willen kopen omdat het merk plannen heeft met duurdere versies die een meer winst opleveren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding