VW gaat naar nieuw hoofdkantoor VS

Het hoofdkantoor voor Noord-Amerika gaat naar Herndorn in de omgeving van Washington (Virginia). Volkswagen zit in Auburn Hills bij Detroit.

Deze verhuizing is onderdeel van de pogingen van Volkswagen om de resultaten te verbeteren in de VS. Het is een van de grootste markten voor VW maar ook een van de meest problematische. Volkswagen heeft veertienhonderd man in dienst in Auburn Hills, het gaat om Volkswagen of America, Audi of America, Audi Financial Services en Volkswagen Credit. Volgens de hoogste baas van Volkswagen AG, Martin Winterkorn, heeft de VS-markt de hoogste prioriteit voor Volkswagen. De verhuizing naar de kust wordt gemotiveerd door de gedachte dat Volkswagen 'de meeste klanten heeft in de kustgebieden'. De strategie is gebaseerd op vijf deelgebieden: ontwikkeling van speciale producten voor de VS, andere marktpositionering, aanpassingen in de dealerorganisatie en in de eigen organisatie en een onderzoek naar eigen productie in de VS in verband met de afhankelijkheid van koersschommelingen. Volkswagen in de VS is zwaar verliesgevend en de baas daar is in maart vervangen. Stefan Jacoby zal de Amerikaanse zaak leiden als ceo. Hij zegt dat zijn VS-bedrijf minder dubbelbezette plekken nodig heeft, minder bureauceratie en meer creativiteit. Van de veertienhonderd man zullen overigens zes- tot zevenhonderd man in Auburn Hills blijven in een call centre en in technische functies, meldt Volkswagen. Vierhonderd man verhuist mee en de rest van de banen verdwijnt. In Amerika heeft Volkswagen zeshonderd dealers, voor Audi zijn er 250.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW gaat naar nieuw hoofdkantoor VS - Automobielmanagement.nl

VW gaat naar nieuw hoofdkantoor VS

Het hoofdkantoor voor Noord-Amerika gaat naar Herndorn in de omgeving van Washington (Virginia). Volkswagen zit in Auburn Hills bij Detroit.

Deze verhuizing is onderdeel van de pogingen van Volkswagen om de resultaten te verbeteren in de VS. Het is een van de grootste markten voor VW maar ook een van de meest problematische. Volkswagen heeft veertienhonderd man in dienst in Auburn Hills, het gaat om Volkswagen of America, Audi of America, Audi Financial Services en Volkswagen Credit. Volgens de hoogste baas van Volkswagen AG, Martin Winterkorn, heeft de VS-markt de hoogste prioriteit voor Volkswagen. De verhuizing naar de kust wordt gemotiveerd door de gedachte dat Volkswagen 'de meeste klanten heeft in de kustgebieden'. De strategie is gebaseerd op vijf deelgebieden: ontwikkeling van speciale producten voor de VS, andere marktpositionering, aanpassingen in de dealerorganisatie en in de eigen organisatie en een onderzoek naar eigen productie in de VS in verband met de afhankelijkheid van koersschommelingen. Volkswagen in de VS is zwaar verliesgevend en de baas daar is in maart vervangen. Stefan Jacoby zal de Amerikaanse zaak leiden als ceo. Hij zegt dat zijn VS-bedrijf minder dubbelbezette plekken nodig heeft, minder bureauceratie en meer creativiteit. Van de veertienhonderd man zullen overigens zes- tot zevenhonderd man in Auburn Hills blijven in een call centre en in technische functies, meldt Volkswagen. Vierhonderd man verhuist mee en de rest van de banen verdwijnt. In Amerika heeft Volkswagen zeshonderd dealers, voor Audi zijn er 250.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding