PSA Peugeot Citroën blijft banen schrappen

PSA Peugeot Citroën schrapt tot 2010 nog duizenden banen per jaar in West-Europa.

Dat heeft topman Christian Streiff laten weten in de Franse zakenkrant La Tribune. Bij PSA verdwijnen dit jaar al zeven- tot achtduizend arbeidsplaatsen in de Westeuropese fabrieken, maar dat zijn er nog lang niet genoeg. ''We gaan daarbij gebruik maken van het natuurlijk verloop en mogelijk vervroegde pensionering,'' aldus Streiff. Met het banenverlies wil hij de kosten met dertig procent terugdringen. Op dit moment levert dat natuurlijk verloop echter slechts twee tot drieduizend arbeidsplaatsen per jaar op. Streiff laat in het interview verder doorschemeren te denken over samenwerking met BMW op het gebied van de ontwikkeling van benzinemotoren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

PSA Peugeot Citroën blijft banen schrappen - Automobielmanagement.nl

PSA Peugeot Citroën blijft banen schrappen

PSA Peugeot Citroën schrapt tot 2010 nog duizenden banen per jaar in West-Europa.

Dat heeft topman Christian Streiff laten weten in de Franse zakenkrant La Tribune. Bij PSA verdwijnen dit jaar al zeven- tot achtduizend arbeidsplaatsen in de Westeuropese fabrieken, maar dat zijn er nog lang niet genoeg. ''We gaan daarbij gebruik maken van het natuurlijk verloop en mogelijk vervroegde pensionering,'' aldus Streiff. Met het banenverlies wil hij de kosten met dertig procent terugdringen. Op dit moment levert dat natuurlijk verloop echter slechts twee tot drieduizend arbeidsplaatsen per jaar op. Streiff laat in het interview verder doorschemeren te denken over samenwerking met BMW op het gebied van de ontwikkeling van benzinemotoren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding