Fiat-baas De Meo maakt promotie

Luca de Meo (40) verhuist van Fiat Automobiles naar Fiat Group. Hij wordt marketing directeur voor de hele toko.

De relatief jonge ceo van het Fiat-merk wordt vervangen door Lorenzo Sistino (45) die sinds december 2006 de topman van New Holland is. New Holland is de divisie landbouwmachines van CNH. Daarvoor was Sistino al baas van Fiat Professional (lichte bedrijfswagens) en verkoopdirecteur van Fiat. De Meo wordt nu verantwoordelijk voor de marketing van de zes merken van de Fiat Group (Fiat, Fiat Professional, Abarth, Alfa Romeo, Lancia en Maserati) maar ook voor Iveco Trucks, Irisbus en Case New Holland (CNH). De benoeming is onderdeel van de strategie van de ceo van Fiat Group, Sergio Marchionne, op groepsniveau directeuren aan te stellen zodat ‘best practices’ en kostenbesparingen in alle divisies worden toegepast. Al eerder werd Lorenzo Ramaciotti aangesteld als designbaas voor de hele groep.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fiat-baas De Meo maakt promotie - Automobielmanagement.nl

Fiat-baas De Meo maakt promotie

Luca de Meo (40) verhuist van Fiat Automobiles naar Fiat Group. Hij wordt marketing directeur voor de hele toko.

De relatief jonge ceo van het Fiat-merk wordt vervangen door Lorenzo Sistino (45) die sinds december 2006 de topman van New Holland is. New Holland is de divisie landbouwmachines van CNH. Daarvoor was Sistino al baas van Fiat Professional (lichte bedrijfswagens) en verkoopdirecteur van Fiat. De Meo wordt nu verantwoordelijk voor de marketing van de zes merken van de Fiat Group (Fiat, Fiat Professional, Abarth, Alfa Romeo, Lancia en Maserati) maar ook voor Iveco Trucks, Irisbus en Case New Holland (CNH). De benoeming is onderdeel van de strategie van de ceo van Fiat Group, Sergio Marchionne, op groepsniveau directeuren aan te stellen zodat ‘best practices’ en kostenbesparingen in alle divisies worden toegepast. Al eerder werd Lorenzo Ramaciotti aangesteld als designbaas voor de hele groep.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding