Spyker F1 Team verkocht, terug naar kernactiviteit

Spyker heeft zijn Formule 1 Team vrijwel zeker verkocht aan een consortium van Vijay Mallya en Strongwind. Er is een voorlopige overeenkomst over de belangrijkste discussiepunten.

De partijen zijn op 31 augustus een onderhandelingsperiode van dertig dagen ingegaan om te bekijken of het F1-team aan het consortium verkocht kon worden voor tachtig miljoen euro. De meest recente gesprekken zijn uitgekomen op 88 miljoen euro. De aandeelhouders van Spyker Cars NV moeten nog wel goedkeuring voor de verkoop geven. Op 29 september is er een vergadering gepland. Met de voorgenomen verkoop kan Spyker zich weer richten op zijn interne strategische analyse en de financiering van het bedrijf. Die analyse is al bezig sinds mei. Ad interim baas Hans Hugenholtz: “Het is natuurlijk jammer dat we het F1-team moeten verkopen juist nu de reslutaten lijken te verbeteren. Maar het is steeds duidelijker geworden dat we het F1-team niet kunnen combineren met de noodzakelijke investeringen om de autofabriek verder te ontwikkelen en te laten groeien. Onze eerste verantwoordelijkheid ligt bij de aandeelhouders, de medewerkers, de dealers, de toeleveranciers en de klanten. Daarom is het tijd dat we terugkeren naar onze kernactiviteit. We gaan nu verder met het zoeken naar een algemeen directeur en deen financieel directeur om onze nieuwe strategie te implementeren en verder te bouwen op de wereldwijde merkbekendheid die we al bereikt hebben.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Spyker F1 Team verkocht, terug naar kernactiviteit - Automobielmanagement.nl

Spyker F1 Team verkocht, terug naar kernactiviteit

Spyker heeft zijn Formule 1 Team vrijwel zeker verkocht aan een consortium van Vijay Mallya en Strongwind. Er is een voorlopige overeenkomst over de belangrijkste discussiepunten.

De partijen zijn op 31 augustus een onderhandelingsperiode van dertig dagen ingegaan om te bekijken of het F1-team aan het consortium verkocht kon worden voor tachtig miljoen euro. De meest recente gesprekken zijn uitgekomen op 88 miljoen euro. De aandeelhouders van Spyker Cars NV moeten nog wel goedkeuring voor de verkoop geven. Op 29 september is er een vergadering gepland. Met de voorgenomen verkoop kan Spyker zich weer richten op zijn interne strategische analyse en de financiering van het bedrijf. Die analyse is al bezig sinds mei. Ad interim baas Hans Hugenholtz: “Het is natuurlijk jammer dat we het F1-team moeten verkopen juist nu de reslutaten lijken te verbeteren. Maar het is steeds duidelijker geworden dat we het F1-team niet kunnen combineren met de noodzakelijke investeringen om de autofabriek verder te ontwikkelen en te laten groeien. Onze eerste verantwoordelijkheid ligt bij de aandeelhouders, de medewerkers, de dealers, de toeleveranciers en de klanten. Daarom is het tijd dat we terugkeren naar onze kernactiviteit. We gaan nu verder met het zoeken naar een algemeen directeur en deen financieel directeur om onze nieuwe strategie te implementeren en verder te bouwen op de wereldwijde merkbekendheid die we al bereikt hebben.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding