Duitsers willen een nieuwe Trabant

Een overgrote meerderheid van de Duitse autoliefhebbers wil een opvolger van de Trabant.

De vormen van het karakteristieke model uit het vroegere Oost-Duitsland moeten dan wel een eigentijdse vertaling krijgen. Verder dient de aandrijving milieuvriendelijk te zijn. In technisch opzicht echter zou een ‘Trabant Mark II’ de eenvoud van zijn voorganger moeten kopiëren. De Duitse modelbouwer Herpa peilde tijdens de IAA en op www.newtrabi.com de mening van meer dan tienduizend autofans. Van hen gaf 93 procent aan een nieuwe Trabant te wensen. Op de IAA etaleerde Herpa een schaalmodel (1:10) van een eigen designstudie voor de ‘New Trabi’. Initiatiefnemer Klaus Schindler, mede-directielid van Herpa, zegt nu op zoek te zijn naar partners en sponsors om een rijklaar prototype te ontwikkelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Duitsers willen een nieuwe Trabant - Automobielmanagement.nl

Duitsers willen een nieuwe Trabant

Een overgrote meerderheid van de Duitse autoliefhebbers wil een opvolger van de Trabant.

De vormen van het karakteristieke model uit het vroegere Oost-Duitsland moeten dan wel een eigentijdse vertaling krijgen. Verder dient de aandrijving milieuvriendelijk te zijn. In technisch opzicht echter zou een ‘Trabant Mark II’ de eenvoud van zijn voorganger moeten kopiëren. De Duitse modelbouwer Herpa peilde tijdens de IAA en op www.newtrabi.com de mening van meer dan tienduizend autofans. Van hen gaf 93 procent aan een nieuwe Trabant te wensen. Op de IAA etaleerde Herpa een schaalmodel (1:10) van een eigen designstudie voor de ‘New Trabi’. Initiatiefnemer Klaus Schindler, mede-directielid van Herpa, zegt nu op zoek te zijn naar partners en sponsors om een rijklaar prototype te ontwikkelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding