Autofabrieken in VS tijdelijk dicht

GM, Ford, Chrysler en Hyundai gaan sommige van hun fabrieken tijdelijk dicht doen. De verkooptargets worden als te optimistisch ingeschat.

Bij Chrysler zijn vijf van de tien fabrieken deze week dicht en volgende week vier. Het merk heeft verklaard dat de sluitingen met de stokkende afzet te maken hebben en niet met de dreiging van de vakbond UAW. Die wil namelijk morgen (donderdag 11 oktober) gaan staken als de gesprekken over een nieuwe arbeidsovereenkomst niet zijn afgerond. Overigens is Chrysler ook voornemens nog eens vijftienhonderd witte boorden te laten afvloeien. Daarmee is het aantal geschrapte kantoorbanen, die niet in een vakbond georganiseerd zijn, bijna twee keer zo groot dan is aangekondigd bij de bekendmaking van het herstructureringsplan, aldus de zakenkrant Financial Times. Hyundai gaat de fabriek in Alabama drie dagen stilleggen maar sluit niet uit dat er meer ‘shutdowns’ komen. Hyundai heeft te veel voorraad van de Sonata omdat er in september bijna dertig procent minder van werden verkocht dan in september vorig jaar. GM sluit een suv-fabriek in Ohio voor een week. GM voorspelt dat in de VS dit jaar in totaal geen 16,7 miljoen personenauto’s en light trucks zullen worden verkocht maar een half miljoen minder. Ford heeft een fabriek in Kentucky een periode van twee weken lang gesloten. Daar worden pick-up bedrijfswagens gebouwd. In de VS zit de klad in de huizenbouw wat de vraag naar dit soort auto’s vermindert. Bovendien is er veel concurrentie van nieuwe modellen van GM en Toyota.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Autofabrieken in VS tijdelijk dicht - Automobielmanagement.nl

Autofabrieken in VS tijdelijk dicht

GM, Ford, Chrysler en Hyundai gaan sommige van hun fabrieken tijdelijk dicht doen. De verkooptargets worden als te optimistisch ingeschat.

Bij Chrysler zijn vijf van de tien fabrieken deze week dicht en volgende week vier. Het merk heeft verklaard dat de sluitingen met de stokkende afzet te maken hebben en niet met de dreiging van de vakbond UAW. Die wil namelijk morgen (donderdag 11 oktober) gaan staken als de gesprekken over een nieuwe arbeidsovereenkomst niet zijn afgerond. Overigens is Chrysler ook voornemens nog eens vijftienhonderd witte boorden te laten afvloeien. Daarmee is het aantal geschrapte kantoorbanen, die niet in een vakbond georganiseerd zijn, bijna twee keer zo groot dan is aangekondigd bij de bekendmaking van het herstructureringsplan, aldus de zakenkrant Financial Times. Hyundai gaat de fabriek in Alabama drie dagen stilleggen maar sluit niet uit dat er meer ‘shutdowns’ komen. Hyundai heeft te veel voorraad van de Sonata omdat er in september bijna dertig procent minder van werden verkocht dan in september vorig jaar. GM sluit een suv-fabriek in Ohio voor een week. GM voorspelt dat in de VS dit jaar in totaal geen 16,7 miljoen personenauto’s en light trucks zullen worden verkocht maar een half miljoen minder. Ford heeft een fabriek in Kentucky een periode van twee weken lang gesloten. Daar worden pick-up bedrijfswagens gebouwd. In de VS zit de klad in de huizenbouw wat de vraag naar dit soort auto’s vermindert. Bovendien is er veel concurrentie van nieuwe modellen van GM en Toyota.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding