Europa steekt half miljard in waterstofauto’s

Met een stimuleringsprogramma van 470 miljoen euro wil de Europese Commissie meer waterstofauto’s op de Europese straten krijgen.

Dat hebben EU-commissarissen Günter Verheugen (industrie) en Janez Potocnik (onderzoek) woensdag 10 oktober bekendgemaakt. Daarvoor moet de toelating van dergelijke auto’s gemakkelijker worden. "Ik weet niet of de auto van de toekomst de waterstofauto zal zijn”, zei Verheugen nog. Maar de auto van de toekomst zou in ieder geval niet de auto van vandaag moeten zijn en niet op benzine of diesel moeten rijden.

Europa steekt half miljard in waterstofauto’s - Automobielmanagement.nl

Europa steekt half miljard in waterstofauto’s

Met een stimuleringsprogramma van 470 miljoen euro wil de Europese Commissie meer waterstofauto’s op de Europese straten krijgen.

Dat hebben EU-commissarissen Günter Verheugen (industrie) en Janez Potocnik (onderzoek) woensdag 10 oktober bekendgemaakt. Daarvoor moet de toelating van dergelijke auto’s gemakkelijker worden. "Ik weet niet of de auto van de toekomst de waterstofauto zal zijn”, zei Verheugen nog. Maar de auto van de toekomst zou in ieder geval niet de auto van vandaag moeten zijn en niet op benzine of diesel moeten rijden.