Ford geeft bieders meer tijd

De deadline voor biedingen op Jaguar en Land Rover is weer verschoven. Dat maakt de kopers onzeker.

De potentiële kopers zijn bang dat ze miljoenen besteden aan het voorbereiden van hun bod terwijl ze geen enkele garantie krijgen of Ford nu wel of niet wil verkopen. De ‘indicatieve’ biedingen zouden volgende week binnen moeten zijn, maar Ford heeft nu uitstel gegeven tot begin november. Volgens Bill Ford zouden er ‘enkele zeer serieuze bieders’ zijn maar hij heeft geen enkele termijn genoemd waarbinnen de zaak afgerond zou moeten zijn. Diverse zogenoemde private equity bedrijven waaronder Cerberus (Chrysler), TPG, Ripplewood en One Equity kijken naar de Britse merken. Ook de Indiase fabrikanten Tata en Mahindra & Mahindra behoren tot de geïnteresseerden. Laatstgenoemde zou alleen Land Rover willen hebben en dat wordt nu ook al gezegd van Tata. Bovendien zou Ford liever niet verkopen aan een gevestigde fabrikant.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford geeft bieders meer tijd - Automobielmanagement.nl

Ford geeft bieders meer tijd

De deadline voor biedingen op Jaguar en Land Rover is weer verschoven. Dat maakt de kopers onzeker.

De potentiële kopers zijn bang dat ze miljoenen besteden aan het voorbereiden van hun bod terwijl ze geen enkele garantie krijgen of Ford nu wel of niet wil verkopen. De ‘indicatieve’ biedingen zouden volgende week binnen moeten zijn, maar Ford heeft nu uitstel gegeven tot begin november. Volgens Bill Ford zouden er ‘enkele zeer serieuze bieders’ zijn maar hij heeft geen enkele termijn genoemd waarbinnen de zaak afgerond zou moeten zijn. Diverse zogenoemde private equity bedrijven waaronder Cerberus (Chrysler), TPG, Ripplewood en One Equity kijken naar de Britse merken. Ook de Indiase fabrikanten Tata en Mahindra & Mahindra behoren tot de geïnteresseerden. Laatstgenoemde zou alleen Land Rover willen hebben en dat wordt nu ook al gezegd van Tata. Bovendien zou Ford liever niet verkopen aan een gevestigde fabrikant.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding