Imagoprobleem voor Toyota in VS

Toyota heeft in Amerika problemen met zijn groene imago. Het merk verzet zich namelijk tegen nieuwe wetgeving op het gebied van lagere brandstofconsumptie voor auto’s.

In Amerika hebben negen groepen, waaronder de Union of Concerned Scientist, nu aan de Amerikanen gevraagd een brief aan Toyota te ondertekenen. Daarin wordt Toyota gevraagd te stoppen met zijn verzet tegen nieuwe wetgeving op het gebied van de brandstofconsumptie van auto’s. De brief is gericht aan de topman van Toyota USA en stelt dat Toyota samen optrekt met zijn concurrenten uit Detroit, GM, Ford en Chrysler. Die drie zijn tegen de nieuwe wet omdat die onrealistisch zou zijn. Op deze manier worden de Amerikanen de strenge verbruiksnormen onthouden waaraan Toyota zich wel houdt in Japan, menen de briefschrijvers. Toyota heeft zich bij GM, Ford en Chrysler gevoegd om zich te verzetten tegen de nieuwe wet. Die eist van de fabrikanten dat ze in 2020 een gemiddeld verbruik realiseren van 35 mpg (miles per gallon), tien mpg zuiniger dan nu. De fabrikanten vinden dat onrealistisch en het zou de productie van pick-ups en andere grote auto’s beperken. Toyota en de Grote Drie steunen een alternatief voorstel dat uit gaat van een doelstelling van 32-35 mpg in 2022. Dat plan zou realistischer zijn gezien de beschikbare tijd, aldus de zakenkrant Financial Times. Toyota heeft hiermee een imagoprobleem want het merk afficheert zich enerzijds met de Prius als meest groene autofabrikant maar het bouwt anderzijds ook heel grote pick-ups zoals de Tundra.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Imagoprobleem voor Toyota in VS - Automobielmanagement.nl

Imagoprobleem voor Toyota in VS

Toyota heeft in Amerika problemen met zijn groene imago. Het merk verzet zich namelijk tegen nieuwe wetgeving op het gebied van lagere brandstofconsumptie voor auto’s.

In Amerika hebben negen groepen, waaronder de Union of Concerned Scientist, nu aan de Amerikanen gevraagd een brief aan Toyota te ondertekenen. Daarin wordt Toyota gevraagd te stoppen met zijn verzet tegen nieuwe wetgeving op het gebied van de brandstofconsumptie van auto’s. De brief is gericht aan de topman van Toyota USA en stelt dat Toyota samen optrekt met zijn concurrenten uit Detroit, GM, Ford en Chrysler. Die drie zijn tegen de nieuwe wet omdat die onrealistisch zou zijn. Op deze manier worden de Amerikanen de strenge verbruiksnormen onthouden waaraan Toyota zich wel houdt in Japan, menen de briefschrijvers. Toyota heeft zich bij GM, Ford en Chrysler gevoegd om zich te verzetten tegen de nieuwe wet. Die eist van de fabrikanten dat ze in 2020 een gemiddeld verbruik realiseren van 35 mpg (miles per gallon), tien mpg zuiniger dan nu. De fabrikanten vinden dat onrealistisch en het zou de productie van pick-ups en andere grote auto’s beperken. Toyota en de Grote Drie steunen een alternatief voorstel dat uit gaat van een doelstelling van 32-35 mpg in 2022. Dat plan zou realistischer zijn gezien de beschikbare tijd, aldus de zakenkrant Financial Times. Toyota heeft hiermee een imagoprobleem want het merk afficheert zich enerzijds met de Prius als meest groene autofabrikant maar het bouwt anderzijds ook heel grote pick-ups zoals de Tundra.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding