Dealers willen verlenging block exemption

De Europese merkdealers willen dat de EU de block exemption wetgeving (‘Monti’) verlengt. De regeling loopt af in mei 2010.

“Wij zijn gelukkig met de huidige block exemption”, zegt NDA-voorzitter Geert Vermeer (zie foto) in het Engelstalige vakblad Automotive News Europe. De regeling zou de fabrikanten meer flexibel hebben gemaakt bijvoorbeeld op het gebied van showroomeisen. De huidige regeling ging in 2002 in en loopt in mei 2010 af. Commissaris Neelie Kroes (concurrentie) heeft al gezegd dat de regeling mogelijk niet wordt verlengd. Vermeer was bij een groep afgevaardigden van Europese merkdealers die half oktober in Amsterdam bijeen waren om te bekijken of zij een nieuwe koepelorganisatie voor dealers moeten oprichten om deze kwestie te tackelen. Een nieuwe organisatie zal alleen merkdealers vertegenwoordigen en zou een concurrent zijn van Cecra, de organisatie van dealers en onafhankelijke reparateurs. Sommige dealers klagen dat Cecra zich teveel richt op de belangen van universele garagebedrijven. Jaap Timmer, voorzitter van de Europese Opel dealervereniging, heeft gezegd dat merkdealers zullen lobbyen voor een voortzetting van de block exemption regeling na 2010. Zij zullen dat binnen Cecra doen omdat de EU graag met één belangenorganisatie praat. Volgend jaar zal de Europese Commissie voorstellen publiceren hoe het verder moet met de autobusiness na 2010.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Dealers willen verlenging block exemption - Automobielmanagement.nl

Dealers willen verlenging block exemption

De Europese merkdealers willen dat de EU de block exemption wetgeving (‘Monti’) verlengt. De regeling loopt af in mei 2010.

“Wij zijn gelukkig met de huidige block exemption”, zegt NDA-voorzitter Geert Vermeer (zie foto) in het Engelstalige vakblad Automotive News Europe. De regeling zou de fabrikanten meer flexibel hebben gemaakt bijvoorbeeld op het gebied van showroomeisen. De huidige regeling ging in 2002 in en loopt in mei 2010 af. Commissaris Neelie Kroes (concurrentie) heeft al gezegd dat de regeling mogelijk niet wordt verlengd. Vermeer was bij een groep afgevaardigden van Europese merkdealers die half oktober in Amsterdam bijeen waren om te bekijken of zij een nieuwe koepelorganisatie voor dealers moeten oprichten om deze kwestie te tackelen. Een nieuwe organisatie zal alleen merkdealers vertegenwoordigen en zou een concurrent zijn van Cecra, de organisatie van dealers en onafhankelijke reparateurs. Sommige dealers klagen dat Cecra zich teveel richt op de belangen van universele garagebedrijven. Jaap Timmer, voorzitter van de Europese Opel dealervereniging, heeft gezegd dat merkdealers zullen lobbyen voor een voortzetting van de block exemption regeling na 2010. Zij zullen dat binnen Cecra doen omdat de EU graag met één belangenorganisatie praat. Volgend jaar zal de Europese Commissie voorstellen publiceren hoe het verder moet met de autobusiness na 2010.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding