Scania zou nu MAN gaan overnemen

Volkswagen en het Zweedse Investor zijn het eens over een overname van MAN door Scania. Dat meldt onder meer ‘Dagens Industri’ in Stockholm.

Er worden geen bronnen genoemd maar Investor, het investeringsvehikel van de familie Wallenberg, zou dan al zijn aandelen willen verkopen aan Scania. Eerst zou nog van belang zijn dat de EU toestaat dat Porsche een groter aandeel dan de 31 procent van nu neemt in Volkswagen AG, maar dat wordt wel verwacht. Volkswagen is de grootste aandeelhouder van zowel Scania als van MAN en heeft bovendien een eigen bedrijfswagentak in Brazilië. Ferdinand Piëch, de voorzitter van de raad van commissarissen van Volkswagen, wil de truckacitiviteiten van VW, MAN en Scania samenvoegen. Piëch is op zijn beurt weer grootaandeelhouder van Porsche AG, het bedrijf dat is opgericht door zijn grootvader Ferdinand Porsche. MAN zwijgt over deze nieuwe ‘speculatie’. Volgens een woordvoerder van MAN op de website van auto motor und sport is er elke dag wel een gerucht. “En die becommentariëren wij ook niet.” De aandelen MAN zijn inmiddels al wel met zes procent gestegen. Voraussetzung sei, dass der EU-Gerichtshof nächste Woche wie erwartet grünes Licht für die Erhöhung des Porsche-Anteils bei VW gibt. Der Wolfsburger Aufsichtsratschef und Porsche-Enkel Ferdinand Piëch strebt die Zusammenlegung der Lkw-Aktivitäten von MAN und Scania sowie des VW-Lastwagenbaus in Brasilien an. Bei beiden Herstellern ist Volkswagen schon jetzt größter Anteilseigner. Im letzten Jahr war ein Übernahmeversuch von MAN bei Scania am zähen Widerstand der größten schwedischen Anteilseigner gescheitert. MAN schweigt Der MAN-Konzern schweigt zu den neuen Spekulationen über eine Übernahme durch Scania. "Es gibt inzwischen jeden Tag ein neues Gerücht, auch dieses kommentieren wir nicht", sagte ein MAN-Sprecher in München. Die Spekulationen haben am Donnerstag den Kurs der MAN-Aktie in die Höhe getrieben. Der Kurs legte um zwischenzeitlich fast sechs Prozent auf rund 126 Euro zu.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Scania zou nu MAN gaan overnemen - Automobielmanagement.nl

Scania zou nu MAN gaan overnemen

Volkswagen en het Zweedse Investor zijn het eens over een overname van MAN door Scania. Dat meldt onder meer ‘Dagens Industri’ in Stockholm.

Er worden geen bronnen genoemd maar Investor, het investeringsvehikel van de familie Wallenberg, zou dan al zijn aandelen willen verkopen aan Scania. Eerst zou nog van belang zijn dat de EU toestaat dat Porsche een groter aandeel dan de 31 procent van nu neemt in Volkswagen AG, maar dat wordt wel verwacht. Volkswagen is de grootste aandeelhouder van zowel Scania als van MAN en heeft bovendien een eigen bedrijfswagentak in Brazilië. Ferdinand Piëch, de voorzitter van de raad van commissarissen van Volkswagen, wil de truckacitiviteiten van VW, MAN en Scania samenvoegen. Piëch is op zijn beurt weer grootaandeelhouder van Porsche AG, het bedrijf dat is opgericht door zijn grootvader Ferdinand Porsche. MAN zwijgt over deze nieuwe ‘speculatie’. Volgens een woordvoerder van MAN op de website van auto motor und sport is er elke dag wel een gerucht. “En die becommentariëren wij ook niet.” De aandelen MAN zijn inmiddels al wel met zes procent gestegen. Voraussetzung sei, dass der EU-Gerichtshof nächste Woche wie erwartet grünes Licht für die Erhöhung des Porsche-Anteils bei VW gibt. Der Wolfsburger Aufsichtsratschef und Porsche-Enkel Ferdinand Piëch strebt die Zusammenlegung der Lkw-Aktivitäten von MAN und Scania sowie des VW-Lastwagenbaus in Brasilien an. Bei beiden Herstellern ist Volkswagen schon jetzt größter Anteilseigner. Im letzten Jahr war ein Übernahmeversuch von MAN bei Scania am zähen Widerstand der größten schwedischen Anteilseigner gescheitert. MAN schweigt Der MAN-Konzern schweigt zu den neuen Spekulationen über eine Übernahme durch Scania. "Es gibt inzwischen jeden Tag ein neues Gerücht, auch dieses kommentieren wir nicht", sagte ein MAN-Sprecher in München. Die Spekulationen haben am Donnerstag den Kurs der MAN-Aktie in die Höhe getrieben. Der Kurs legte um zwischenzeitlich fast sechs Prozent auf rund 126 Euro zu.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding