Fiat ziet winst ruimschoots verdubbelen

De Fiat Group, het grootste industriële concern van Italië, heeft in het 3e kwartaal een nettowinst geboekt van 432 miljoen euro tegen 195 miljoen euro een jaar eerder.

Vooral de autodivisie van Fiat liet sterke resultaten zien, zo meldt autointernationaal.nl. Bij dit bedrijfsonderdeel (met de merken Fiat, Lancia en Alfa Romeo) nam de winst toe tot 185 miljoen euro tegen 51 miljoen euro vorig jaar. De omzet bij Fiat Auto steeg met 17,6 % tot 6,5 miljard euro, onder meer dankzij een sterke verkoop van de nieuwe Fiat 500, die in juli op de markt werd gebracht. De totale omzet van het concern uit Turijn nam met meer dan 17,4 % toe tot 13,9 miljard euro. De winst voldeed aan de prognoses, maar de omzet viel hoger uit dan verwacht. Fiat verhoogde zijn winstverwachting voor heel 2007. De Italiaanse fabrikant rekent nu op een operationele winst van 2,9 à 3 miljard euro versus 2,7 miljard euro in de oorspronkelijke ramingen. In het 3e kwartaal werd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar 75 % meer operationele winst geboekt, namelijk 745 miljoen euro. Fiat is, naast het moederbedrijf van de sportwagenmerken Ferrari en Maserati, ook fabrikant van vrachtwagens en landbouwmachines. De sterkste omzetgroei (meer dan 10 % werd geboekt in Duitsland, Polen en Brazilië).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fiat ziet winst ruimschoots verdubbelen - Automobielmanagement.nl

Fiat ziet winst ruimschoots verdubbelen

De Fiat Group, het grootste industriële concern van Italië, heeft in het 3e kwartaal een nettowinst geboekt van 432 miljoen euro tegen 195 miljoen euro een jaar eerder.

Vooral de autodivisie van Fiat liet sterke resultaten zien, zo meldt autointernationaal.nl. Bij dit bedrijfsonderdeel (met de merken Fiat, Lancia en Alfa Romeo) nam de winst toe tot 185 miljoen euro tegen 51 miljoen euro vorig jaar. De omzet bij Fiat Auto steeg met 17,6 % tot 6,5 miljard euro, onder meer dankzij een sterke verkoop van de nieuwe Fiat 500, die in juli op de markt werd gebracht. De totale omzet van het concern uit Turijn nam met meer dan 17,4 % toe tot 13,9 miljard euro. De winst voldeed aan de prognoses, maar de omzet viel hoger uit dan verwacht. Fiat verhoogde zijn winstverwachting voor heel 2007. De Italiaanse fabrikant rekent nu op een operationele winst van 2,9 à 3 miljard euro versus 2,7 miljard euro in de oorspronkelijke ramingen. In het 3e kwartaal werd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar 75 % meer operationele winst geboekt, namelijk 745 miljoen euro. Fiat is, naast het moederbedrijf van de sportwagenmerken Ferrari en Maserati, ook fabrikant van vrachtwagens en landbouwmachines. De sterkste omzetgroei (meer dan 10 % werd geboekt in Duitsland, Polen en Brazilië).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding