Autofabrikanten bijeen: integrated approach

De top van de grote mondiale autofabrikanten is bijeengekomen om te praten over de bedreigingen van de industrie.

Ze erkennen het grote belang van het probleem van de klimaatverandering en van de energiebehoefte. De topmannen willen een ‘integrated approach’ waarin de fabrikanten samenwerken met regeringen, energieleveranciers en automobilisten. De vijfde Global Automotive Industry Meeting bracht tijdens de Tokio Motor Show fabrikanten bijeen uit Europa, de VS en Japan. De leden van zowel de koepelorganisaties Acea en Alliance als van het Japanse Jama waren vertegenwoordigd. Om de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen te reduceren, moeten continu verbeteringen worden gerealiseerd in efficiency van benzine- en dieselmotoren maar ook bij hybrides, bij de nieuwe generatie clean-diesels en bij waterstof en brandstofcellen. De auto-industrie zal ‘alle mogelijke moeite’ doen om de volgende generatie milieuvriendelijke auto’s te ontwikkelen. Zij zullen de noodzakelijke technologie ook promoten. Maar, zo stellen de autofabrikanten, het terugdringen van CO2-emissie door het verkeer kan niet de verantwoordelijkheid van de autoindustrie alleen zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Autofabrikanten bijeen: integrated approach - Automobielmanagement.nl

Autofabrikanten bijeen: integrated approach

De top van de grote mondiale autofabrikanten is bijeengekomen om te praten over de bedreigingen van de industrie.

Ze erkennen het grote belang van het probleem van de klimaatverandering en van de energiebehoefte. De topmannen willen een ‘integrated approach’ waarin de fabrikanten samenwerken met regeringen, energieleveranciers en automobilisten. De vijfde Global Automotive Industry Meeting bracht tijdens de Tokio Motor Show fabrikanten bijeen uit Europa, de VS en Japan. De leden van zowel de koepelorganisaties Acea en Alliance als van het Japanse Jama waren vertegenwoordigd. Om de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen te reduceren, moeten continu verbeteringen worden gerealiseerd in efficiency van benzine- en dieselmotoren maar ook bij hybrides, bij de nieuwe generatie clean-diesels en bij waterstof en brandstofcellen. De auto-industrie zal ‘alle mogelijke moeite’ doen om de volgende generatie milieuvriendelijke auto’s te ontwikkelen. Zij zullen de noodzakelijke technologie ook promoten. Maar, zo stellen de autofabrikanten, het terugdringen van CO2-emissie door het verkeer kan niet de verantwoordelijkheid van de autoindustrie alleen zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding