Daimler: negatief derde kwartaal

Daimler behaalde in het derde kwartaal een verlies van ruim anderhalf miljard euro. Reden: de Chrysler-nasleep.

Het nieuwe Daimler-concern realiseerde een negatief resultaat in het derde kwartaal 1,53 miljard euro (2006: positief resultaat van 868 miljoen). De grote daling van het concernresultaat is voor het grootste deel gebaseerd op waardecorrecties op latente belastingen van 2,2 miljard euro omdat de condities voor het realiseren van toekomstige belastingvoordelen in verband met de Chrysler-transactie veranderd zijn. De effecten van deze transactie, inclusief de waardecorrecties, bedragen in het derde kwartaal in totaal 2,6 miljard euro. Zonder deze effecten zou het concernresultaat 1,1 miljard hebben bedragen en dus 21 procent hoger zijn geweest dan vorig jaar, redeneert Daimler. De afzet nam wel met vier procent toe tot 537 duizend voertuigen, de omzet steeg met zes procent tot 25,7 miljard euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Daimler: negatief derde kwartaal - Automobielmanagement.nl

Daimler: negatief derde kwartaal

Daimler behaalde in het derde kwartaal een verlies van ruim anderhalf miljard euro. Reden: de Chrysler-nasleep.

Het nieuwe Daimler-concern realiseerde een negatief resultaat in het derde kwartaal 1,53 miljard euro (2006: positief resultaat van 868 miljoen). De grote daling van het concernresultaat is voor het grootste deel gebaseerd op waardecorrecties op latente belastingen van 2,2 miljard euro omdat de condities voor het realiseren van toekomstige belastingvoordelen in verband met de Chrysler-transactie veranderd zijn. De effecten van deze transactie, inclusief de waardecorrecties, bedragen in het derde kwartaal in totaal 2,6 miljard euro. Zonder deze effecten zou het concernresultaat 1,1 miljard hebben bedragen en dus 21 procent hoger zijn geweest dan vorig jaar, redeneert Daimler. De afzet nam wel met vier procent toe tot 537 duizend voertuigen, de omzet steeg met zes procent tot 25,7 miljard euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding