Ford overweegt vijf biedingen Land Rover en Jaguar

Ford overweegt biedingen van Tata Motors en vier investeringsmaatschappijen.

De Indiase autofabrikant Tata zou op beide merken een bod hebben gedaan, net als Cerberus Capital Management (Chrysler), TPG, Terra Firma en One Equity Partners. Mahindra & Mahindra uit India en Ripplewood Holdings zouden afgelopen juli ook een indicatief bod op beide luxe merken hebben gedaan maar het is onduidelijk of ze nu aan de tweede biedronde hebben meegedaan, zo meldt de zakenkrant Financial Times. Ford wil de beide merken eind dit jaar of begin 2008 verkopen en zal naar verwachting in de komende weken een shortlist van bieders samenstellen. Tata zou van Ford vragen een groot minderheidsaandeel in het bedrijf te houden. Dat is ook gebeurd bij Aston Martin. De luxe merken Land Rover en Jaguar hebben grote motoren en die gaan een onzekere tijd tegemoet doordat de EU strengere emissieregels opstelt. Als Ford nu een flink aandeel behoudt, zullen ze de nieuwe eigenaren hun auto’s in een pot mogen stoppen met de lage-emissieauto’s van Ford, om tot een gemiddelde te komen waarvoor de normen gaan gelden. Ford zou verdeeld zijn over de verkoop. Ceo Alan Mulally wil er gewoon helemaal vanaf maar sommige Europese topmensen zouden adviseren toch losse banden te blijven onderhouden omdat beide merken op de weg terug zijn; Land Rover is nu al winstgevend en Jaguar zou minder verlies maken dan verwacht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford overweegt vijf biedingen Land Rover en Jaguar - Automobielmanagement.nl

Ford overweegt vijf biedingen Land Rover en Jaguar

Ford overweegt biedingen van Tata Motors en vier investeringsmaatschappijen.

De Indiase autofabrikant Tata zou op beide merken een bod hebben gedaan, net als Cerberus Capital Management (Chrysler), TPG, Terra Firma en One Equity Partners. Mahindra & Mahindra uit India en Ripplewood Holdings zouden afgelopen juli ook een indicatief bod op beide luxe merken hebben gedaan maar het is onduidelijk of ze nu aan de tweede biedronde hebben meegedaan, zo meldt de zakenkrant Financial Times. Ford wil de beide merken eind dit jaar of begin 2008 verkopen en zal naar verwachting in de komende weken een shortlist van bieders samenstellen. Tata zou van Ford vragen een groot minderheidsaandeel in het bedrijf te houden. Dat is ook gebeurd bij Aston Martin. De luxe merken Land Rover en Jaguar hebben grote motoren en die gaan een onzekere tijd tegemoet doordat de EU strengere emissieregels opstelt. Als Ford nu een flink aandeel behoudt, zullen ze de nieuwe eigenaren hun auto’s in een pot mogen stoppen met de lage-emissieauto’s van Ford, om tot een gemiddelde te komen waarvoor de normen gaan gelden. Ford zou verdeeld zijn over de verkoop. Ceo Alan Mulally wil er gewoon helemaal vanaf maar sommige Europese topmensen zouden adviseren toch losse banden te blijven onderhouden omdat beide merken op de weg terug zijn; Land Rover is nu al winstgevend en Jaguar zou minder verlies maken dan verwacht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding