Ford en Daimler werken samen aan brandstofcel

Ford Motor en Daimler hebben een joint-venture opgericht. Die moet emissieloze brandstofcellen ontwikkelen voor auto’s en vrachtwagens.

Beide automerken hebben de noodlijdende brandstofceltak van het Canadese bedrijf Ballard Power Systems in Vancouver overgenomen, samen met talloze patenten en honderdvijftig man personeel. Ford en Daimler waren al aandeelhouder van Ballard die in de jaren negentig pionier was op het gebied van brandstofcellen maar niet een commercieel haalbaar product voor massaproductie heeft weten te ontwikkelen. Ford denkt op deze manier sneller te kunnen handelen. Daimler heeft 50,1 procent van de aandelen in de joint-venture en Ford dertig. Beide partijen dragen zestig miljoen dollar bij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford en Daimler werken samen aan brandstofcel - Automobielmanagement.nl

Ford en Daimler werken samen aan brandstofcel

Ford Motor en Daimler hebben een joint-venture opgericht. Die moet emissieloze brandstofcellen ontwikkelen voor auto’s en vrachtwagens.

Beide automerken hebben de noodlijdende brandstofceltak van het Canadese bedrijf Ballard Power Systems in Vancouver overgenomen, samen met talloze patenten en honderdvijftig man personeel. Ford en Daimler waren al aandeelhouder van Ballard die in de jaren negentig pionier was op het gebied van brandstofcellen maar niet een commercieel haalbaar product voor massaproductie heeft weten te ontwikkelen. Ford denkt op deze manier sneller te kunnen handelen. Daimler heeft 50,1 procent van de aandelen in de joint-venture en Ford dertig. Beide partijen dragen zestig miljoen dollar bij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding