Mazda deelnemer Noors waterstofprogramma

Mazda Motor Corporation en Hydrogen Road of Norway (HyNor) zijn een samenwerkingsverband aangegaan op het gebied van waterstof en waterstofauto’s.

Het contract daartoe werd deze week ondertekend tijdens een ceremonie op de Noorse Ambassade in Tokyo. Åge Grutle, de Noorse ambassadeur in Japan, Ulf Hafseld, voorzitter van HyNor en Seita Kanai, directeur van Mazda, ondertekenden het contract dat voorziet in een samenwerking en wederzijdse ondersteuning op het gebied van waterstofprojecten. Onderdeel daarvan is de aanschaf door HyNor van dertig exemplaren van de Mazda RX-8 Hydrogen RE deze zomer. Het is voor Mazda de eerste keer dat deze waterstofauto buiten Japan verkocht zal worden. HyNor is een uniek initiatief van de gezamenlijke Noorse industrie, wat heeft geleid tot de implementatie van een waterstof infrastructuur langs een route van 580 kilometer van Oslo naar Stavanger. Het project omvat alle fasen die noodzakelijk zijn om te komen tot een samenleving op waterstof, aangepast op de lokale situatie. Het omvat tevens allerlei vormen van transport, zoals bussen, taxi’s en particuliere voertuigen, alsmede verschillende transportsystemen voor in de stad, tussen de steden, op regionaal en zelfs op nationaal niveau.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mazda deelnemer Noors waterstofprogramma - Automobielmanagement.nl

Mazda deelnemer Noors waterstofprogramma

Mazda Motor Corporation en Hydrogen Road of Norway (HyNor) zijn een samenwerkingsverband aangegaan op het gebied van waterstof en waterstofauto’s.

Het contract daartoe werd deze week ondertekend tijdens een ceremonie op de Noorse Ambassade in Tokyo. Åge Grutle, de Noorse ambassadeur in Japan, Ulf Hafseld, voorzitter van HyNor en Seita Kanai, directeur van Mazda, ondertekenden het contract dat voorziet in een samenwerking en wederzijdse ondersteuning op het gebied van waterstofprojecten. Onderdeel daarvan is de aanschaf door HyNor van dertig exemplaren van de Mazda RX-8 Hydrogen RE deze zomer. Het is voor Mazda de eerste keer dat deze waterstofauto buiten Japan verkocht zal worden. HyNor is een uniek initiatief van de gezamenlijke Noorse industrie, wat heeft geleid tot de implementatie van een waterstof infrastructuur langs een route van 580 kilometer van Oslo naar Stavanger. Het project omvat alle fasen die noodzakelijk zijn om te komen tot een samenleving op waterstof, aangepast op de lokale situatie. Het omvat tevens allerlei vormen van transport, zoals bussen, taxi’s en particuliere voertuigen, alsmede verschillende transportsystemen voor in de stad, tussen de steden, op regionaal en zelfs op nationaal niveau.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding