Ex-voorzitter ondernemingsraad VW voor rechter

Klaus Volkert stond donderdag 15 november voor het gerecht in verband met het schandaal van de omkoperijen en bordeelbezoeken dat vanaf 2005 speelt.

Volkert, de voormalige voorzitter van de centrale ondernemingsraad van Volkswagen, kan tien jaar cel krijgen als hij schuldig wordt bevonden. Hij zou tweeënhalf miljoen euro aan ‘illegale betalingen’ van Volkswagen hebben ontvangen voor zichzelf en voor een Braziliaanse vriendin. De rechtzaak in Braunschweig brengt Volkswagen opnieuw in verlegenheid. Al in januari 2007 heeft Peter Hartz, de voormalige personeelschef van het VW-concern, toegegeven dat hij in het geheim betalingen heeft gedaan aan Volkert in de periode 1995-2004. Dat is gedaan om de relatie met de ondernemingsraad goed te houden en om medewerking van de werknemers te verkrijgen voor herstructureringen. Hartz kreeg daarvoor twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van bijna zes ton. Naar verwachting zal Ferdinand Piëch, destijds de voorzitter van de raad van bestuur van Volkswagen en nu de voorzitter van de raad van commissarissen, zal op 9 januari voorkomen, zo meldt Financial Times. Piëch ontkent alle betrokkenheid met de zaak.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ex-voorzitter ondernemingsraad VW voor rechter - Automobielmanagement.nl

Ex-voorzitter ondernemingsraad VW voor rechter

Klaus Volkert stond donderdag 15 november voor het gerecht in verband met het schandaal van de omkoperijen en bordeelbezoeken dat vanaf 2005 speelt.

Volkert, de voormalige voorzitter van de centrale ondernemingsraad van Volkswagen, kan tien jaar cel krijgen als hij schuldig wordt bevonden. Hij zou tweeënhalf miljoen euro aan ‘illegale betalingen’ van Volkswagen hebben ontvangen voor zichzelf en voor een Braziliaanse vriendin. De rechtzaak in Braunschweig brengt Volkswagen opnieuw in verlegenheid. Al in januari 2007 heeft Peter Hartz, de voormalige personeelschef van het VW-concern, toegegeven dat hij in het geheim betalingen heeft gedaan aan Volkert in de periode 1995-2004. Dat is gedaan om de relatie met de ondernemingsraad goed te houden en om medewerking van de werknemers te verkrijgen voor herstructureringen. Hartz kreeg daarvoor twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van bijna zes ton. Naar verwachting zal Ferdinand Piëch, destijds de voorzitter van de raad van bestuur van Volkswagen en nu de voorzitter van de raad van commissarissen, zal op 9 januari voorkomen, zo meldt Financial Times. Piëch ontkent alle betrokkenheid met de zaak.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding