Volvo gaat meer ‘upmarket’

Volvo is van plan binnen tien jaar zijn merk hoger in de markt te positioneren. Bovendien gaat de Zweedse Ford-dochter auto’s in de VS bouwen.

Dat meldt de zakenkrant Financial Times. Het moet allemaal gebeuren om de productiviteit en de winstgevendheid te herstellen, aldus Frederik Arp, de chef van Volvo, vanaf de autoshow van Los Angeles. Volvo bouwt nu auto’s in Zweden, België en China maar niet in de Verenigde Staten. Volgens Arp is er wel een mogelijkheid dat in de VS op een platform wordt gebouwd dat het mogelijk maakt in een Ford-fabriek Volvo’s te fabriceren. Ford heeft een tijd gekeken naar verkoopmogelijkheden van Volvo maar heeft vorige week verklaard dat het Volvo niet zal verkopen. Het Zweedse merk moet meer op een stand-alone basis gaan functioneren en zal vanaf volgend jaar ook zijn eigen financiële resultaten gaan bekendmaken. Meer over Volvo in Automobiel Management 21 van 23 november.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volvo gaat meer ‘upmarket’ - Automobielmanagement.nl

Volvo gaat meer ‘upmarket’

Volvo is van plan binnen tien jaar zijn merk hoger in de markt te positioneren. Bovendien gaat de Zweedse Ford-dochter auto’s in de VS bouwen.

Dat meldt de zakenkrant Financial Times. Het moet allemaal gebeuren om de productiviteit en de winstgevendheid te herstellen, aldus Frederik Arp, de chef van Volvo, vanaf de autoshow van Los Angeles. Volvo bouwt nu auto’s in Zweden, België en China maar niet in de Verenigde Staten. Volgens Arp is er wel een mogelijkheid dat in de VS op een platform wordt gebouwd dat het mogelijk maakt in een Ford-fabriek Volvo’s te fabriceren. Ford heeft een tijd gekeken naar verkoopmogelijkheden van Volvo maar heeft vorige week verklaard dat het Volvo niet zal verkopen. Het Zweedse merk moet meer op een stand-alone basis gaan functioneren en zal vanaf volgend jaar ook zijn eigen financiële resultaten gaan bekendmaken. Meer over Volvo in Automobiel Management 21 van 23 november.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding