'Machtstrijd tussen Wiedeking en Piëch'

Tussen topman Wendelin Wiedeking van sportautofabrikant Porsche en Ferdinand Piëch zou een machtstrijd ontbrand zijn. Dat meldt het Duitse blad Focus.

Het zou gaan om de toekomstige koers die bij Volkswagen in Wolfsburg gevaren moet worden als Porsche de meerderheid van de aandelen van VW in handen heeft. Wiedeking zou grote veranderingen bij Volkswagen willen doorvoeren en zou de steun hebben van de familie Porsche. Piëch ziet dat als een soort oorlogsverklaring omdat Wiedeking hiermee de strategie bij Volkswagen ter discussie stelt. Ferdinand Piëch is bestuursvoorzitter van Volkswagen AG geweest en nu de voorzitter van de raad van commissarissen daar en dus in hoge mate verantwoordelijk voor de huidige strategie. Wiedeking ziet niets in de filosofie dat verschillende merken in het concern elkaar in de markt beconcurreren. De Audi A3 zou bijvoorbeeld veel kopers voor de Golf weghalen. Dochtermerken Skoda en Seat zouden in de toekomst alleen nog als regionale merken gepositioneerd moeten worden om het kernmerk Volkswagen niet in de wielen te rijden, aldus Focus. Bij de luxe merken ziet Wiedeking de inbreng van VW niet. Een Porsche-woordvoerder doet de hele zaak af als speculatie. Ook de kwestie dat Piëch eraan zou denken Wolfgang Reitzle te vragen zitting te nemen in de rvc van Volkswagen, zou speculatie zijn. Dat publiceert Der Spiegel. Reitzle was ooit directielid van BMW en is nu baas van Linde AG. De familie Porsche en de familie Piëch zijn de eigenaren van Porsche AG dat op dit moment 31 procent van de aandelen van Volkswagen AG in handen heeft. Porsche wil naar meer dan vijfitig procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

'Machtstrijd tussen Wiedeking en Piëch' - Automobielmanagement.nl

'Machtstrijd tussen Wiedeking en Piëch'

Tussen topman Wendelin Wiedeking van sportautofabrikant Porsche en Ferdinand Piëch zou een machtstrijd ontbrand zijn. Dat meldt het Duitse blad Focus.

Het zou gaan om de toekomstige koers die bij Volkswagen in Wolfsburg gevaren moet worden als Porsche de meerderheid van de aandelen van VW in handen heeft. Wiedeking zou grote veranderingen bij Volkswagen willen doorvoeren en zou de steun hebben van de familie Porsche. Piëch ziet dat als een soort oorlogsverklaring omdat Wiedeking hiermee de strategie bij Volkswagen ter discussie stelt. Ferdinand Piëch is bestuursvoorzitter van Volkswagen AG geweest en nu de voorzitter van de raad van commissarissen daar en dus in hoge mate verantwoordelijk voor de huidige strategie. Wiedeking ziet niets in de filosofie dat verschillende merken in het concern elkaar in de markt beconcurreren. De Audi A3 zou bijvoorbeeld veel kopers voor de Golf weghalen. Dochtermerken Skoda en Seat zouden in de toekomst alleen nog als regionale merken gepositioneerd moeten worden om het kernmerk Volkswagen niet in de wielen te rijden, aldus Focus. Bij de luxe merken ziet Wiedeking de inbreng van VW niet. Een Porsche-woordvoerder doet de hele zaak af als speculatie. Ook de kwestie dat Piëch eraan zou denken Wolfgang Reitzle te vragen zitting te nemen in de rvc van Volkswagen, zou speculatie zijn. Dat publiceert Der Spiegel. Reitzle was ooit directielid van BMW en is nu baas van Linde AG. De familie Porsche en de familie Piëch zijn de eigenaren van Porsche AG dat op dit moment 31 procent van de aandelen van Volkswagen AG in handen heeft. Porsche wil naar meer dan vijfitig procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding