Einde onderhandeling Mercedes-Fiat

Topman Zetsche van Daimler zou de gesprekken met zijn collega Marchionne van Fiat hebben afgesproken.

Beide bedrijven voerden gesprekken over het delen van platformen maar de kosten voordelen zouden te gering zijn. Dat schrijft auto motor und sport. Het blad baseert zich op ‘ondernemingskringen’. Volgens een manager van Mercedes zou Fiat meer geld kwijt zijn aan het produceren van hun kleine modellen dan Mercedes. Nu lopen alleen nog samenwerkingsgesprekken met BMW, maar alleen nog op het niveau van de directie. Als ook die gesprekken niets opleveren, wil Mercedes zijn kleine instapmodellen zelf ontwikkelen en produceren. Nog dit jaar moet er een beslissing vallen. “Er zijn overwegingen om voor de opvolgers van de A-Klasse en de B-Klasse samen te werken met een partner. Maar we maken ons niet afhankelijk van die optie”, zegt topman Klaus Maier van Mercedes-Benz Cars.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Einde onderhandeling Mercedes-Fiat - Automobielmanagement.nl

Einde onderhandeling Mercedes-Fiat

Topman Zetsche van Daimler zou de gesprekken met zijn collega Marchionne van Fiat hebben afgesproken.

Beide bedrijven voerden gesprekken over het delen van platformen maar de kosten voordelen zouden te gering zijn. Dat schrijft auto motor und sport. Het blad baseert zich op ‘ondernemingskringen’. Volgens een manager van Mercedes zou Fiat meer geld kwijt zijn aan het produceren van hun kleine modellen dan Mercedes. Nu lopen alleen nog samenwerkingsgesprekken met BMW, maar alleen nog op het niveau van de directie. Als ook die gesprekken niets opleveren, wil Mercedes zijn kleine instapmodellen zelf ontwikkelen en produceren. Nog dit jaar moet er een beslissing vallen. “Er zijn overwegingen om voor de opvolgers van de A-Klasse en de B-Klasse samen te werken met een partner. Maar we maken ons niet afhankelijk van die optie”, zegt topman Klaus Maier van Mercedes-Benz Cars.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding