Bestuur Porsche pakt maar liefst 112 miljoen

De topmanagers van Porsche hebben hun salaris in het afgelopen jaar opnieuw meer dan verdubbeld. Het zeskoppige bestuur deelt nu 112,7 miljoen euro.

De deelneming in Volkswagen AG heeft de winst van Porsche opgedreven maar zeker ook de beloningen van de topmanagers. De ‘Vorstand’ verdiende in het afgelopen boekjaar 2006-2007 (dat op 31 juli afliep) in totaal 112,7 miljoen euro. Porsche wil niet de individuele beloningen bekendmaken, maar de hoogste baas Wendelin Wiedeling heeft vaker duidelijk gemaakt dat hij ‘met afstand’ het meeste verdiend, zo meldt Automobilwoche. Nog in het vorige boekjaar waren de beloningen verdubbeld naar 45 miljoen euro dus het gaat hard in Zuffenhausen. Overigens stak toen Wiedeking 20 van die 45 miljoen in de zak. Eenzelfde verhouding zou hem nu een inkomen opleveren van 50 miljoen euro. Van het totaalbedrag is 107 miljoen te danken aan de enorme stijging van de winst. De aandelen Volkswagen, waarvan Porsche er veel bezit, leverden 4,8 miljard winst op.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bestuur Porsche pakt maar liefst 112 miljoen - Automobielmanagement.nl

Bestuur Porsche pakt maar liefst 112 miljoen

De topmanagers van Porsche hebben hun salaris in het afgelopen jaar opnieuw meer dan verdubbeld. Het zeskoppige bestuur deelt nu 112,7 miljoen euro.

De deelneming in Volkswagen AG heeft de winst van Porsche opgedreven maar zeker ook de beloningen van de topmanagers. De ‘Vorstand’ verdiende in het afgelopen boekjaar 2006-2007 (dat op 31 juli afliep) in totaal 112,7 miljoen euro. Porsche wil niet de individuele beloningen bekendmaken, maar de hoogste baas Wendelin Wiedeling heeft vaker duidelijk gemaakt dat hij ‘met afstand’ het meeste verdiend, zo meldt Automobilwoche. Nog in het vorige boekjaar waren de beloningen verdubbeld naar 45 miljoen euro dus het gaat hard in Zuffenhausen. Overigens stak toen Wiedeking 20 van die 45 miljoen in de zak. Eenzelfde verhouding zou hem nu een inkomen opleveren van 50 miljoen euro. Van het totaalbedrag is 107 miljoen te danken aan de enorme stijging van de winst. De aandelen Volkswagen, waarvan Porsche er veel bezit, leverden 4,8 miljard winst op.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding