‘Piëch wist niet van smeergeld’

Ferdinand Piëch zou niks geweten hebben van het smeergeld dat Volkswagen betaalde aan hoge vertegenwoordigers van het personeel.

Dat meldden de tijdschriften Focus en Der Spiegel. De voormalige financiële topman Bruno Adelt en de huidige Audi-baas Rupert Stadler zouden bij (VW-interne) onderzoekingen beiden verklaard hebben dat er niets klopt van de verwijten dat Piëch wel degelijk op de hoogte was van (illegale) betalingen aan onder meer de voorzitter van de ondernemingsraad Klaus Volkert. In Braunschweig loopt nu een rechtzaak naar deze materie. Een anonieme tip gaf aan dat Piëch wel van de zaak op de hoogte zou kunnen zijn en dat zorgde voor opschudding. Maar Adelt en Stadler hebben dus bij VW intern verklaard dat de rekening waar het geld vandaan kwam in de tijd dat Piëch ceo van Volswagen AG was niet gecontroleerd is. Ook KPMG zou geen aanleiding hebben aan te nemen dat Piëch wel op de hoogte was. De rekening was volgens het accountantsbureau niet opgevallen en ook niet nagetrokken. In de rechtzaak tegen Volkert en ex-personeelschef Klaus-Joachim Gebauer moeten nu zowel Adelt en Stadler nog getuigen. Audi-baas Stadler was in de betrokken periode de chef van het secretariaat van Piëch. In het Duitse vakblad Automobilwoche staat een poll waarin gevraagd wordt of de lezer het voor mogelijkheid houdt dat Piëch van niets wist: 89 procent zegt dus van niet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

‘Piëch wist niet van smeergeld’ - Automobielmanagement.nl

‘Piëch wist niet van smeergeld’

Ferdinand Piëch zou niks geweten hebben van het smeergeld dat Volkswagen betaalde aan hoge vertegenwoordigers van het personeel.

Dat meldden de tijdschriften Focus en Der Spiegel. De voormalige financiële topman Bruno Adelt en de huidige Audi-baas Rupert Stadler zouden bij (VW-interne) onderzoekingen beiden verklaard hebben dat er niets klopt van de verwijten dat Piëch wel degelijk op de hoogte was van (illegale) betalingen aan onder meer de voorzitter van de ondernemingsraad Klaus Volkert. In Braunschweig loopt nu een rechtzaak naar deze materie. Een anonieme tip gaf aan dat Piëch wel van de zaak op de hoogte zou kunnen zijn en dat zorgde voor opschudding. Maar Adelt en Stadler hebben dus bij VW intern verklaard dat de rekening waar het geld vandaan kwam in de tijd dat Piëch ceo van Volswagen AG was niet gecontroleerd is. Ook KPMG zou geen aanleiding hebben aan te nemen dat Piëch wel op de hoogte was. De rekening was volgens het accountantsbureau niet opgevallen en ook niet nagetrokken. In de rechtzaak tegen Volkert en ex-personeelschef Klaus-Joachim Gebauer moeten nu zowel Adelt en Stadler nog getuigen. Audi-baas Stadler was in de betrokken periode de chef van het secretariaat van Piëch. In het Duitse vakblad Automobilwoche staat een poll waarin gevraagd wordt of de lezer het voor mogelijkheid houdt dat Piëch van niets wist: 89 procent zegt dus van niet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding