Wiedeking verdedigt zijn giga-salaris

Porsche-topman Wendelin Wiedeking heeft commentaar gekregen op zijn exorbitant hoge jaarinkomen van minstens 56 miljoen euro.

Wiedeking had onder meer kritiek gekregen van bondspresident Horst Köhler en andere politici. “Als ik succes heb, wil ik goed betaald worden”, zei Wiedeking tegen het tijdschrift Die Zeit. Hij verwijst naar het feit dat Porsche dertien jaar geleden bij zijn aantreden in crisis verkeerde en een waarde had van driehonderd miljoen euro. Nu is dat 25 miljard euro. Wiedeking verklaarde dat zijn contract is opgemaakt ten tijde van de levensbedreigende crisis van Porsche en nadien in de basis niet is veranderd. Hij wijst er bovendien op dat hij zijn belasting (“zo u weet rond de vijftig procent”) afdraagt in Duitsland en niet in Zwitserland of Monaco. “Van ons succes profiteert dus alleen de directie en het personeel maar ook de staat.” Wiedeking benadrukt dat het personeel meedeelt in het succes van Porsche. Behalve de 13,7 maandsalarissen krijgen de medewerkers over dit boekjaar een extra bonus van ruim vijfduizend euro de man.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Wiedeking verdedigt zijn giga-salaris - Automobielmanagement.nl

Wiedeking verdedigt zijn giga-salaris

Porsche-topman Wendelin Wiedeking heeft commentaar gekregen op zijn exorbitant hoge jaarinkomen van minstens 56 miljoen euro.

Wiedeking had onder meer kritiek gekregen van bondspresident Horst Köhler en andere politici. “Als ik succes heb, wil ik goed betaald worden”, zei Wiedeking tegen het tijdschrift Die Zeit. Hij verwijst naar het feit dat Porsche dertien jaar geleden bij zijn aantreden in crisis verkeerde en een waarde had van driehonderd miljoen euro. Nu is dat 25 miljard euro. Wiedeking verklaarde dat zijn contract is opgemaakt ten tijde van de levensbedreigende crisis van Porsche en nadien in de basis niet is veranderd. Hij wijst er bovendien op dat hij zijn belasting (“zo u weet rond de vijftig procent”) afdraagt in Duitsland en niet in Zwitserland of Monaco. “Van ons succes profiteert dus alleen de directie en het personeel maar ook de staat.” Wiedeking benadrukt dat het personeel meedeelt in het succes van Porsche. Behalve de 13,7 maandsalarissen krijgen de medewerkers over dit boekjaar een extra bonus van ruim vijfduizend euro de man.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding