Chrysler voorziet verlies van 1,5 miljard dollar

De topman van Chrysler verwacht dat de van Daimler afgescheiden autofabrikant dit jaar ruim anderhalf miljard dollar verlies zal draaien.

Dat heeft de Wall Street Journal gemeld op zijn website. Topman Nardelli (zie foto) heeft gezegd dat de kosten van de fabrikant de 64 miljard dollar zullen overschrijden terwijl de inkomsten de 63 miljard niet zullen halen. Zo zou het bedrijf uitkomen op een verlies van ruim anderhalf miljard dollar. De drie Amerikaanse merken (Ford, GM en Chrysler) houden zich vast aan totale verkoop in de VS van zo’n zestien miljoen auto’s dit haar. Maar analisten verwachten dat het niet verder zal komen dan 15,6 miljoen. GM heeft deze week al gezegd dat het de productie in de VS met elf procent zal verlagen in het eerste kwartaal van 2008. Ford heeft een verlaging gepland van 7,5 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Chrysler voorziet verlies van 1,5 miljard dollar - Automobielmanagement.nl

Chrysler voorziet verlies van 1,5 miljard dollar

De topman van Chrysler verwacht dat de van Daimler afgescheiden autofabrikant dit jaar ruim anderhalf miljard dollar verlies zal draaien.

Dat heeft de Wall Street Journal gemeld op zijn website. Topman Nardelli (zie foto) heeft gezegd dat de kosten van de fabrikant de 64 miljard dollar zullen overschrijden terwijl de inkomsten de 63 miljard niet zullen halen. Zo zou het bedrijf uitkomen op een verlies van ruim anderhalf miljard dollar. De drie Amerikaanse merken (Ford, GM en Chrysler) houden zich vast aan totale verkoop in de VS van zo’n zestien miljoen auto’s dit haar. Maar analisten verwachten dat het niet verder zal komen dan 15,6 miljoen. GM heeft deze week al gezegd dat het de productie in de VS met elf procent zal verlagen in het eerste kwartaal van 2008. Ford heeft een verlaging gepland van 7,5 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding