Nieuwe Mercedes voor de paus

Paus Benedict XVI heeft een nieuw vervoersmiddel. Het is een dakloze Mercedes G 500 die ondermeer gebruikt zal worden voor de publieke audiënties.

De nieuwe ‘pausmobiel’ is in twee jaar tijd ontwikkeld, in nauwe samenwerking met het Vaticaan. De auto heeft een neerklapbare voorruit, handgrepen en is net als zijn voorgangers gespoten in de kleur ‘Vatican mystic white’. Het interieur, eveneens uitgevoerd in wit, is toegankelijk via rood omlijnde treden aan de achterzijde van de auto. Tijdens de audiënties, elke woensdag op het St. Pietersplein in Rome, staat de paus rechtop, zodat hij goed zichtbaar is voor alle pelgrims. De unieke Mercedes is onlangs persoonlijk aan de Heilige Vader overhandigd. Met de ingebruikname van de nieuwe pausmobiel, wordt een lange traditie voortgezet. Paus Pius XI was in 1930 de eerste paus die een Mercedes als officiële auto kreeg – een Nürburg 460 Pullman limousine. In de hierop volgende decennia leverde Mercedes-Benz regelmatig auto’s aan het Vaticaan die speciaal ontwikkeld waren voor gebruik door de paus. De paus heeft momenteel verschillende auto’s van Mercedes tot zijn beschikking. Naast de nieuwe G 500 Cabriolet bestaat het wagenpark van de Heilige Vader uit verschillende gepantserde en extra beveiligde ML- en S-Klasse uitvoeringen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nieuwe Mercedes voor de paus - Automobielmanagement.nl

Nieuwe Mercedes voor de paus

Paus Benedict XVI heeft een nieuw vervoersmiddel. Het is een dakloze Mercedes G 500 die ondermeer gebruikt zal worden voor de publieke audiënties.

De nieuwe ‘pausmobiel’ is in twee jaar tijd ontwikkeld, in nauwe samenwerking met het Vaticaan. De auto heeft een neerklapbare voorruit, handgrepen en is net als zijn voorgangers gespoten in de kleur ‘Vatican mystic white’. Het interieur, eveneens uitgevoerd in wit, is toegankelijk via rood omlijnde treden aan de achterzijde van de auto. Tijdens de audiënties, elke woensdag op het St. Pietersplein in Rome, staat de paus rechtop, zodat hij goed zichtbaar is voor alle pelgrims. De unieke Mercedes is onlangs persoonlijk aan de Heilige Vader overhandigd. Met de ingebruikname van de nieuwe pausmobiel, wordt een lange traditie voortgezet. Paus Pius XI was in 1930 de eerste paus die een Mercedes als officiële auto kreeg – een Nürburg 460 Pullman limousine. In de hierop volgende decennia leverde Mercedes-Benz regelmatig auto’s aan het Vaticaan die speciaal ontwikkeld waren voor gebruik door de paus. De paus heeft momenteel verschillende auto’s van Mercedes tot zijn beschikking. Naast de nieuwe G 500 Cabriolet bestaat het wagenpark van de Heilige Vader uit verschillende gepantserde en extra beveiligde ML- en S-Klasse uitvoeringen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding