Luca de Meo benoemd tot Alfa Romeo-baas

Fiat heeft Luca de Meo (40) dinsdag 11 december aangesteld als ceo van Alfa Romeo Automobiles. Hij vervangt Antonio Baravalle.

De Meo was baas van Fiat Automobiles en is nog pas in september benoemd tot chief marketing officer van de Fiat Group waarin hij de marketingverantwoordelijkheid heeft voor de zes merken van de groep (Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional, Lancia en Maserati) en voor Iveco en Case New Holland. Die baan houdt hij ook. Een van de taken van De Meo is een ‘out-of-the-box-benadering’ te kiezen voor een herintroductie van Alfa Romeo in de VS, verklaarde Sergio Marchionne van Fiat Group in Automotive News Europe. Alfa trad terug van de Amerikaanse markt in 1995 en moet in 2009 weet terugkeren. De Meo heeft een zware taak. De doelstelling voor 2010 is driehonderdduizend auto’s terwijl men voor dit jaar iets meer dan de helft verwacht. Naar verluidt, verlaat Baravalle het bedrijf op eigen verzoek. Hij wordt in januari ceo van een uitgeverij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Luca de Meo benoemd tot Alfa Romeo-baas - Automobielmanagement.nl

Luca de Meo benoemd tot Alfa Romeo-baas

Fiat heeft Luca de Meo (40) dinsdag 11 december aangesteld als ceo van Alfa Romeo Automobiles. Hij vervangt Antonio Baravalle.

De Meo was baas van Fiat Automobiles en is nog pas in september benoemd tot chief marketing officer van de Fiat Group waarin hij de marketingverantwoordelijkheid heeft voor de zes merken van de groep (Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional, Lancia en Maserati) en voor Iveco en Case New Holland. Die baan houdt hij ook. Een van de taken van De Meo is een ‘out-of-the-box-benadering’ te kiezen voor een herintroductie van Alfa Romeo in de VS, verklaarde Sergio Marchionne van Fiat Group in Automotive News Europe. Alfa trad terug van de Amerikaanse markt in 1995 en moet in 2009 weet terugkeren. De Meo heeft een zware taak. De doelstelling voor 2010 is driehonderdduizend auto’s terwijl men voor dit jaar iets meer dan de helft verwacht. Naar verluidt, verlaat Baravalle het bedrijf op eigen verzoek. Hij wordt in januari ceo van een uitgeverij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding