Seat Martorell produceert zesmiljoenste auto

De fabriek van VW-dochter Seat heeft onlangs de zesmiljoenste auto geproduceerd: een Ibiza Ecomotive 1.4 TDI met een CO2-uitstoot van 99 g/km.

Sinds de officiële opening in 1993 heeft de fabriek bij Barcelona voortdurend de kwaliteit van haar producten verbeterd. Oorspronkelijk was de fabriek ontworpen om dagelijks vijftienhonderd auto’s te produceren maar de capaciteit is inmiddels opgeschroefd naar zo’n tweeduizend auto’s per dag. Tijdens de eerste vijf jaar werden er twee modellen gefabriceerd (Ibiza en Cordoba) maar momenteel verlaten zeven verschillende modellen, gebaseerd op drie platforms, de lopende band. Daarmee loopt Seat voorop binnen de Volkswagen Group. Momenteel produceert Martorell alle Seat-modellen behalve de Alhambra. Die wordt gebouwd in Palmela in Portugal.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Seat Martorell produceert zesmiljoenste auto - Automobielmanagement.nl

Seat Martorell produceert zesmiljoenste auto

De fabriek van VW-dochter Seat heeft onlangs de zesmiljoenste auto geproduceerd: een Ibiza Ecomotive 1.4 TDI met een CO2-uitstoot van 99 g/km.

Sinds de officiële opening in 1993 heeft de fabriek bij Barcelona voortdurend de kwaliteit van haar producten verbeterd. Oorspronkelijk was de fabriek ontworpen om dagelijks vijftienhonderd auto’s te produceren maar de capaciteit is inmiddels opgeschroefd naar zo’n tweeduizend auto’s per dag. Tijdens de eerste vijf jaar werden er twee modellen gefabriceerd (Ibiza en Cordoba) maar momenteel verlaten zeven verschillende modellen, gebaseerd op drie platforms, de lopende band. Daarmee loopt Seat voorop binnen de Volkswagen Group. Momenteel produceert Martorell alle Seat-modellen behalve de Alhambra. Die wordt gebouwd in Palmela in Portugal.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding