Verkoop Jaguar en Land Rover dichtbij

De geplande verkoop van de twee luxe Ford-merken is aanstaande. De drie overgebleven geïnteresseerden moeten vandaag (12 december) hun laatste bod doen en Ford zal aan het eind van deze week de keuze bekendmaken.

Dat meldde het Indiase ‘Economic Times’ in zijn online-uitgave. De offertes zouden liggen tussen de 1,8 en 2,2 miljard dollar. De drie geïnteresseerde partijen zijn de Indiase automobielfabrikanten Mahindra & Mahindra (biedt samen met private equity groep Apollo) en Tata Motors en de investeringsmaatschappij One Equity. Daar is voormalig Ford-topman Jac. Nasser de chef. Tata zou de meeste kans maken want heeft verklaard dat men het Engelse management en de fabricage in Engeland grotendeels in stand zal houden. De prijs doet er eigenlijk niet zo veel toe omdat het bedrag weinig zal veranderen aan de enorme verliezen van Ford. Ford heeft de bieders ook gevraagd hun plannen bekend te maken voor de pensioenfondsen van de werknemers, de toekomstige toelevering van onderdelen en de bedrijfsonderdelen die zich bezighouden met financial services, aldus de zakenkrant Financial Times. De bieders willen dat Ford een minderheidsbelang aanhoudt zodat men min of meer zeker kan zijn van hulp van Ford bij bijvoorbeeld de leverantie van motoren. Een deelneming van Ford heeft ook te maken met de toekomstige eisen op het gebied van uitstoot. Als Ford nog een aandeel heeft, kan de uitstoot van de Jaguars en Land Rovers worden gemiddeld met de kleinere Fords.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Verkoop Jaguar en Land Rover dichtbij - Automobielmanagement.nl

Verkoop Jaguar en Land Rover dichtbij

De geplande verkoop van de twee luxe Ford-merken is aanstaande. De drie overgebleven geïnteresseerden moeten vandaag (12 december) hun laatste bod doen en Ford zal aan het eind van deze week de keuze bekendmaken.

Dat meldde het Indiase ‘Economic Times’ in zijn online-uitgave. De offertes zouden liggen tussen de 1,8 en 2,2 miljard dollar. De drie geïnteresseerde partijen zijn de Indiase automobielfabrikanten Mahindra & Mahindra (biedt samen met private equity groep Apollo) en Tata Motors en de investeringsmaatschappij One Equity. Daar is voormalig Ford-topman Jac. Nasser de chef. Tata zou de meeste kans maken want heeft verklaard dat men het Engelse management en de fabricage in Engeland grotendeels in stand zal houden. De prijs doet er eigenlijk niet zo veel toe omdat het bedrag weinig zal veranderen aan de enorme verliezen van Ford. Ford heeft de bieders ook gevraagd hun plannen bekend te maken voor de pensioenfondsen van de werknemers, de toekomstige toelevering van onderdelen en de bedrijfsonderdelen die zich bezighouden met financial services, aldus de zakenkrant Financial Times. De bieders willen dat Ford een minderheidsbelang aanhoudt zodat men min of meer zeker kan zijn van hulp van Ford bij bijvoorbeeld de leverantie van motoren. Een deelneming van Ford heeft ook te maken met de toekomstige eisen op het gebied van uitstoot. Als Ford nog een aandeel heeft, kan de uitstoot van de Jaguars en Land Rovers worden gemiddeld met de kleinere Fords.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding