Wolfgang Porsche: inkomen Wiedeking geen probleem

Het exorbitant hoge inkomen van ceo Wendelin Wiedeking van Porsche is geen probleem. Hij is elke euro waard, vindt Wolfgang Porsche (zie foto). Hij is grootaandeelhouder en voorzitter van de raad van commissarissen.

Wiedeking incasseert over het boekjaar 2006-2007 naar verluidt meer dan zestig miljoen euro. Dat is voor een belangrijk deel het gevolg van de deelneming van Porsche in Volkswagen. Volgens een bericht in Der Spiegel zou Ferry Porsche, uit dankbaarheid voor het feit dat Wiedeking de sportwagenfabrikant weer winstgevend maakte, aan Wiedeking een deel van de gewone aandelen hebben willen aanbieden. Die zijn voorbehouden aan de families Porsche en Piëch en de andere familieleden wilden dat dus niet. In ruil daarvoor zou Wiedeking een deel in de winst zijn toegezegd, naar verluidt 0,9 procent. Daarbij is men er nooit vanuit gegaan dat het bedrijf een winst zou maken van 5,9 miljard euro. Dat feit leverde Wiedeking een winstdeling op van 53 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Wolfgang Porsche: inkomen Wiedeking geen probleem - Automobielmanagement.nl

Wolfgang Porsche: inkomen Wiedeking geen probleem

Het exorbitant hoge inkomen van ceo Wendelin Wiedeking van Porsche is geen probleem. Hij is elke euro waard, vindt Wolfgang Porsche (zie foto). Hij is grootaandeelhouder en voorzitter van de raad van commissarissen.

Wiedeking incasseert over het boekjaar 2006-2007 naar verluidt meer dan zestig miljoen euro. Dat is voor een belangrijk deel het gevolg van de deelneming van Porsche in Volkswagen. Volgens een bericht in Der Spiegel zou Ferry Porsche, uit dankbaarheid voor het feit dat Wiedeking de sportwagenfabrikant weer winstgevend maakte, aan Wiedeking een deel van de gewone aandelen hebben willen aanbieden. Die zijn voorbehouden aan de families Porsche en Piëch en de andere familieleden wilden dat dus niet. In ruil daarvoor zou Wiedeking een deel in de winst zijn toegezegd, naar verluidt 0,9 procent. Daarbij is men er nooit vanuit gegaan dat het bedrijf een winst zou maken van 5,9 miljard euro. Dat feit leverde Wiedeking een winstdeling op van 53 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding